Ipsos araştırması: Türkiye'de halkın yüzde 82'si "İşler yanlış gidiyor" diyor

TAKİP ET

Ipsos, araştırma sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre, Türkiye'de işlerin yanlış gittiğini düşünen vatandaşların oranı yüzde 82 oldu. 5 ay önce ise bu oran yüzde 65 idi. İşte detaylar...

Global araştırma şirketi Ipsos, insanların endişelerini ortaya koymak için 28 ülkede yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Türkiye'de vatandaşların yüzde 82'si işlerin yanlış gittiğini düşünüyor. 5 ay önce yapılan araştırmada ise bu oran yüzde 65 olmuştu.

Sözcü'nün haberine göre, Türkiye bu oranla Kolombiya, Peru ve Güney Afrika'nın ardından halkının ülke yönetimi konusunda endişelendiği dördüncü ülke oldu. Kolombiya yüzde 88'le ilk sırada gelirken, onu Peru yüzde 86, Güney Afrika da yüzde 83'le izledi. Böylece Türkiye, 5 ayda 5 basamak birden yükselmiş oldu. Şubat ayında Türkiye, 9'uncu sırada yer alıyordu.

“Dünyanın Endişeleri Neler?” araştırmasına göre, Türkiye'de yoksulluk ve gelir adaletsizliğinin en büyük sorun olduğunu düşünenlerin oranı da yine global ortalamanın çok üzerinde, 9 puanlık artışla yüzde 40 seviyesinde. Türkiye bu ortalamayla da Rusya (yüzde 58), Macaristan (yüzde 45), Kolombiya'nın (yüzde 44) ardından dördüncü sırada yer aldı.

YÜZDE 22 KORONAVİRÜSÜN EN BÜYÜK TEHDİT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR
Araştırmaya göre, dünyada işlerin yanlış yöne gittiğini düşünenlerin oranı yüzde 63. Küresel olarak en büyük endişe nedeni yüzde 36 ile koronavirüs olurken, bu oranda geçen yıla kıyasla 14 puanlık bir azalış söz konusu. Koronavirüs endişesi 14 ülkede azalmış. İsrail, Rusya, Güney Afrika ve Avustralya'da Covid-19 endişesi konusunda kesin yükselişler görülüyor. Hindistan, Brezilya, Suudi Arabistan, Arjantin ve Kanada'da ise düşüş var. Türkiye'de koronavirüsün en büyük tehdit olduğunu düşünenlerin oranı ise sadece yüzde 22.

İŞSİZLİK, YOKSULLUK VE YOLSUZLUK...
Dünyada koronavirüsten sonra insanları en çok endişelendiren sorunlarda işsizlik, yoksulluk/sosyal eşitsizlik, finansal/politik yolsuzluk ve sağlık konuları başı çekiyor. İşsizlik yüzde 32 ile ikinci endişe kaynağı olurken, yüzde 31'le yoksulluk ve gelir adaletsizliği, yüzde 30'la da yolsuzluk onu izliyor.
 

araştırma yönetim anket erdoğan işsizlik yoksulluk yolsuzluk akp ak parti