Instagram yeni özelliklerini duyurdu

TAKİP ET

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram, hafta boyunca kullanıcılara yavaş yavaş ulaşacak yeni özelliklerini duyurdu

En çok tercih edilen sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, yakın bir zamanda kullanıcılarına NFT satışı yapma, uzun hikaye paylaşma, hikaye beğenme ve gönderilere müzik ekleme gibi 8 yeni özellik sunmaya hazırlanıyor.

COLLABS ÖZELLİĞİ
Webtekno'nun haberine göre, bu özellikle beraber ‘etiketlemek’, insanları gönderilere dahil etmenin tek yolu olmaktan çıkacak. Bir ana sayfa ya da Reels gönderisi paylaşırken gönderide emeği geçen ya da durumla alakası olan birine iş birliği için istek yollayabileceksiniz. Karşı taraf bu isteği kabul ederse, tek bir gönderinin iki ortak sahibi olacaksınız.

MASAÜSTÜNDEN GÖNDERİ
Artık masaüstünde uygulama olmadan da gönderi paylaşılabilecek. Bu özellik zaten yazın kısa bir süre test edilmişti, yani denk gelen küçük kitleye dahil olabilirsiniz. Ancak perşembe günü bu özellik platforma tamamen dahil olacak.

Yine bu perşembe, uygulamanın ‘oluştur’ menüsüne bağış toplama özelliğini kullanabileceğiniz bir buton eklenecek. Bağış özelliği zaten Instagram’da vardı, özellikle Türkiye’deki orman yangınları nedeniyle bu yaz bu özelliği kullanarak oluşturulan birçok kampanyayı gördük. Ancak bu sefer gönderi oluşturduğumuz bölümde bir bağış kampanyası butonu olacağından bu işlevin kontrolü oldukça kolaylaşmış olacak.

REELS'E 2 YENİ EFEKT
Son olarak TikTok benzeri videolar oluşturmaya yarayan Instagram aracı Reels’e 2 yeni efekt getirilecek. Superbeat akıllı bir şekilde gönderiye müzikle uyumlu efektler eklerken Dynamic Lyrics, şarkı sözlerini şarkı ritmine uygun şekilde ve 3 boyutlu olarak ekrana yansıtacak. Bu da perşembe günü kullanıma açılacak, ancak her cihaza ulaşması birkaç gün daha sürebilir

UZUN HİKAYE
Instagram hikayelerde daha uzun video paylaşmak isteyen birçok kullanıcı mevcut. Çünkü bildiğiniz gibi Instagram, hikayelerde 30 saniyeye kadar olan videoları destekliyor. 30 saniyeden daha uzun bir video paylaşmaya çalıştığınızda uygulama bu videoyu bölerek paylaşıyor. Ancak ortaya çıkan bilgilere göre Instagram hikayelerde daha uzun video paylaşma konusunda önemli bir adım atıyor.

Alessandro Paluzzi'nin paylaşımına göre Instagram, uzun hikayeler özelliği üzerinde çalışıyor. Böylece Instagram'ın hikayeler bölümünde 60 saniyeye kadar olan videolar artık bölünmeden paylaşılacak. Paluzzi, Instagram hikayelerde daha uzun video paylaşmaya olanak sağlayacak özellik için bir ekran görüntüsü de elde etmiş durumda.

"EN BÜYÜK DEĞİŞİKLİKLERDEN BİRİ"
Uzun hikayeler özelliği oldukça ilginç görünüyor. Aynı zamanda bu özellik, daha şimdiden Instagram hikayelerdeki en büyük değişikliklerden biri olarak kabul ediliyor.  Ancak özelliğin resmi bir çıkış tarihi yok.

 

ınstagram instagram fotoğraf hikaye gönderi video sosyal medya özellik