Instagram'a yeni özellik geldi: Kullanıcılar moderatör atayabilecek!

TAKİP ET

YouTube ve Twitch gibi platformlarda kullanılan "Moderatör" özelliği Instagram'da da kullanıma sunuldu. Şirketten resmi açıklama geldi.

Meta çatısı altında bulunan Instagram'dan yeni özellik geldi. Şirket, YouTube ve Twitch’te kullanılan canlı yayın moderatörü özelliğini uygulamaya getirdi.

Instagram yeni özelliği “İçerik üreticilerin Instagram canlı yayınlarına bir mod atayabilecekleri ve onlara belirli yetkiler verebilecekleri Canlı Yayın Moderatörünü kullanıma sunuyoruz” sözleriyle duyurdu.

Kullanıcılar, canlı yayın esnasında yorum bölümündeki menü aracılığıyla istedikleri kullanıcıyı moderatör olarak atayabilecekler. En fazla kaç mod belirlenebileceği merak edilirken, Instagram bu konuda herhangi bir şey söylemedi.

Bir canlı yayına moderatör olarak atanan bir kişi, sakıncalı olduğunu düşündüğü yorumları “Report” özelliğiyle bildirebilecek. Buna ek olarak istediği izleyiciyi canlı yayından çıkarabilecek ve yorum yapmasını engelleyebilecek. İlgili kişi, yorum yapmasına izin verilmediği müddetçe canlı yayınlara herhangi bir mesaj yazamayacak.

ınstagram youtube twitch moderatör canlı yayın özellik meta