İnsanlar üzerinde denenen aşılar sonuç verdi mi?

TAKİP ET

Koronavirüs salgınına karşı bütün dünyada devam eden aşı çalışmalarında güzel gelişmeler yaşanıyor. Oxford Üniversitesi insanlar üzerinde denenen aşının başarılı sonuçlar verdiğini açıkladı.

Geçtiğimiz dönemde koronavirüs aşısı için çalışmalarına başlayan Oxford Üniversitesi'nden sevindiren haberler geldi.

320 KİŞİDE DENENDİ
İnsan deneylerine başlayan üniversiteden yapılan açıklamaya göre yaklaşık 320 kişi üzerinde denenen aşıdan olumlu sonuçlar alındı.

Profesör John Bell, Covid-19 aşısını yaklaşık 320 kişi üzerinde denediklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını açıkladı. Aşının hazır olması halinde dağımı için İngiltere'nin en büyük ilaç firmalarından AstraZeneca ile anlaşma yaptıklarını ifade eden Profesör Bell, Haziran ortası itibariyle aşının piyasaya sürülmesi için çalışmalara devam ettiklerini bildirdi. 

SONUÇLAR SON DERECE OLUMLU
Hedeflerinin Haziran ayı ortasına kadar Covid-19'a karşı tamamen önlem alınabilecek bir aşı üretmek olduğunu vurgulayan Bell, "Bu çalışma hala devam ediyor, kesin bir şey söylemek mümkün değil. Bu aşılar şu anda insan vücudunda olumlu bir şekilde sonuç veriyor. Yapılan çalışmalarla birlikte Haziran ortasında güzel gelişmeler olacağını düşünüyorum" dedi. 

Profesör Bell, "İngiltere'nin önemli bir firması AstraZeneca ile irtibat halindeyiz. Aşı tam anlamıyla hazır olduğunda geçmişe dönük düşüncelerle veya nasıl dağıtım yapılacağı konusunda düşünmek istemiyoruz. Geleceğe yönelerek ülkelerin bu aşıya bir an önce temin edebilecek duruma gelmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

oxford oxford dictionary oxford üniversitesi oxford university oxford learn aşı çalışması koronavirüs haziranda aşı