İnönü Üniversitesi, hipokrat yemininde sapkın ifadeler olduğu gerekçesiyle değiştiriyor

TAKİP ET

Sakarya Üniversitesi'nin ardından İnönü Üniversitesi de Hipokrat yemininde sapkın ifadeler olduğunu gerekçe göstererek yemini değiştirme kararı aldı.

Sakarya Üniversitesinde tıp fakültesi mezunlarına okutulan Hipokrat Yemini’nden “cinsiyet, etnik kimlik ve cinsel yönelim ayrımı yapılamayacağına” yönelik bölümün sapkınlık oluşturduğu gerekçesiyle çıkarılmasının ardından İnönü Üniversitesi de benzer bir değişiklik yaptı. 

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi, Hipokrat Yemini’nin İnönü Üniversitesinde de değiştirildiğini duyurdu. Hipokrat Yemini’ni “sapkınlık” olduğunu söyleyen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “toplum ve aile değerlerini korumak adına yemin metinlerinin üniversite senatosunun onayından geçtikten sonra mezun öğrencilere okutulacağını” açıkladı.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ DE HİPOKRAT YEMİNİ’Nİ KALDIRMIŞTI
Sakarya Üniversitesinde geçtiğimiz ay gerçekleşen Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde, genç hekimlerin mesleğe başlamadan önce okuduğu Hipokrat Yemini’nden “cinsiyet, etnik kimlik ve cinsel yönelim ayrımı yapılamayacağına” yönelik bölüm çıkarılmış öğrencilerin tepkisi üzerine, “mezuniyet töreni” programından çıkarılan yemin bir gün öncesinden öğrencilere okutulmuştu. 

Öte yandan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise “Hekimlik andı yüzyıldır mezuniyet töreninde ediliyor, bir gün öncesinde ve kapalı salonlarda değil. Öğrenciler dikte edilen ayrıştırıcı metni okumayınca çareyi yemin törenini yapmamakta buldular, yakalanınca da ‘Yemin dün edildi’ diyorlar. Bu kadar pişkinliğe yemin ne yapsın?” şeklinde açıklama yaparak tepki göstermişti.

hipokrat yemini inönü üniversitesi sakarya üniversitesi