İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak'a benzeyen adamın dans videosu viral oldu

TAKİP ET

İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak'a benzeyen bir kişinin İbiza'da dans ettiği görünütüleri gündem oldu. Sunak'ın başbakan olmasının ardından yeniden gündeme gelen görüntüler milyonlarca kez izlendi.

İngiltere'de 44 gün koltukta oturduktan sonra Başbakanlık görevinden istifa eden Liz Truss'ın yerine gelen isim eski Maliye Bakanı Rishi Sunak oldu.

Sunak, dün görevine başlarken, çiçeği burnunda başbakana benzeyen bir kişinin yıllar önce çekilmiş görüntüleri yeniden gündeme geldi.

Sunak’a benzeyen adamın İspanya’nın turizm cenneti İbiza’da dans ederken çekilmiş videosu da yeniden sosyal medyada gündeme oturdu.

İbiza’daki O Beach Club’ın sahibi Wayne Lineker, Sunak’ı etiketleyerek bu görüntüleri yeniden paylaşırken, “İbiza’daki kalabalığı kendisine oy vermesi için ikna etmeye çalışıyor” diye yazdı.

RISHI SUNAK KİMDİR?

Rishi Sunak 12 Mayıs 1980 doğumlu Britanyalı siyasetçidir. Şubat 2020'den beri Birleşik Krallık'ın Hazine Şansölyesidir. Muhafazakâr Parti üyesi olan Sunak, Temmuz 2019 ile Şubat 2020 tarihleri arasında Hazine Bakanlığı'nda baş sekreterlik yapmıştır. 2015 genel seçimlerinden beri parlamentoda Richmond (Yorks) milletvekilidir.

2001 ile 2004 yılları arasında Goldman Sachs'ta çalıştı. 13 Şubat 2020 – 5 Temmuz 2022 tarihleri arasında Hazine Bakanı olarak görev aldı.

İngiltere'nin Southhampton bölgesinde Hintli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Rishi Sunak, eczacı bir annenin ve pratisyen hekim bir babanın oğlu. İngiltere'de adaylık için adı geçen Penny Mardaunt çekildiğini açıkladı. Böylelikle, tek aday olarak kalan Rishi Sunak ilk Hint kökenli başbakan olacak.

Oxford ve Stanford mezunu olan Sunak, Infosys'in kurucu ortağı ve Hindistan'ın en zenginlerinden Narayana Murthy'nin kızı Akshata Murty ile evlidir. 2009 yılında evlenen çiftin Anoushka ve Krishna adında iki kızı var.

İngiltere Rishi Sunak dans