İngiltere'den Türkiye'ye Ankara-İzmir hızlı treni için rekor kredi!

TAKİP ET

İngiltere, Ankara-İzmir hızlı tren hattı için Türkiye'ye 2.3 milyar dolar tutarında altyapı ihracat finansman kredisi vereceğini açıkladı. Kredi, İngiltere'nin altyapı alanında şu ana kadar verdiği en büyük kredi olacak.

Ankara-İzmir hızlı tren hattının inşaatı devam ederken İngiltere'den çarpıcı bir açıklama geldi. İngiltere Ticaret Bakanlığı, gece saatlerinde yaptığı açıklamayla Ankara-İzmir hızlı tren hattı için 2.3 milyar dolar tutarında altyapı ihracat finansman kredisi vereceğini açıkladı.

‘HAYATİ ÖNEM’ VURGUSU
İngiltere Ticaret Bakanı Anne-Marie Trevelyan yaptığı açıklamada “Türkiye, İngiltere için hayati önem taşıyan bir ticaret ortağıdır… UKEF’in bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük sivil altyapı anlaşmasının da aynı derecede sürdürülebilir olması bir o kadar uygundur” dedi.

Sözcü'nün haberine göre kredinin finansmanında Credit Suisse ve Standard Chartered Bank başta olmak üzere bankalar rol alacak.

NEBATİ’DEN AÇIKLAMA
Maliye Bakanı Nureddin Nebati anlaşmanın yeşil kredi yapısına sahip olacağını belirtti.

Nebati yaptığı açıklamada, “İngiltere hükümeti ile uzun süredir devam eden güçlü ilişkilerimiz ve işbirliğimiz açısından oldukça memnunuz ve işbirliğimizi gelecekte daha da güçlendirmeyi umuyoruz” dedi.

Açıklamaya göre projede İngiltere üretilen yüz milyonlarca sterlin değerinde demiryolu sistemi, sinyalizasyon ve elektrifikasyon ekipmanı kullanılması bekleniyor.

ingiltere türkiye kredi hızlı tren ankara izmir