İngiltere'de yönetim krizi

TAKİP ET

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un koronavirüse yakalanması sonrası oluşan yönetim boşluğu Birleşik Krallık'ta tartışmaları beraberinde getiriyor. Başbakan'ın göreve dönüş tarihiyle ilgili çok sayıda iddia ortaya atılırken, bazı bazın yayın organları net bir tarihin olmadığını ileri sürüyor. İşte İngiltere'deki son durum.

Koronavirüs tedavisinin ardından yoğum bakımdan çıkarak taburcu olan Boris Johnson’ın göreve ne zaman döneceğine ilişkin çeşitli iddialar ortaya atılmaya devam ediyor.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Johnson'ın iyileştiğini ve pazartesi günü görevine döneceğini yazdı.
BBC’nin Siyaset Muhabiri Leila Nathoo ise Başbakanlık'ın net bir şekilde Johnson'ın görevine dönmesiyle ilgili olarak resmi bir takvim olmadığını vurguladığını aktardı.

Hastalık sürecinde Johnson’ın yerine Dışişleri Bakanı Dominic Raab vekâlet ediyor. Johnson’ın son dönemde İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve ABD Başkanı Donald Trump'la telefon görüşmeleri yapması göreve dönmeye hazırlandığı şeklinde yorumlanmıştı.

Koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra 10 gün boyunca semptomları ağırlaşan Johnson, 5 Nisan’da St. Thomas Hastanesi'ne kaldırılmış, 6 Nisan’da ise yoğun bakıma alınmıştı. Johnson, dört gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilmiş ve başkent Londra'ya yaklaşık 65 kilometre mesafedeki Chequers kır evinde dinlenmeye çekilmişti.

boris johnson boris son durum ingiltere