İngiltere'de siyasi kriz: Hükümet yetkililerinin ardından Başbakan Boris Johnson istifa ediyor

TAKİP ET

İngiltere'de sıcak saatler yaşanıyor. Başbakanlık Ofisi, Boris Johnson'ın ilerleyen saatlerde açıklama yapacağını duyurdu. İngiliz medyası ise Johnson'ın istifasını açıklayacağını belirtti. Ülkede son 24 saat içerinde birçok hükümet yetkilisi istifa etti.

İngiltere'de Sağlık Bakanı Sajid Javid ve Maliye Bakanı Rishi Sunak'ın istifasıyla birlikte başlayan siyasi kriz sürüyor.  Ülkedeki kriz, 53 bakan ve parlamento üyesinin istifa etmesine neden oldu.

Eğitim Bakanı Nadhim Zahawi yerine Eğitim Bakanı olarak atanan Michelle Donelan ise göreve getirilmesinden 36 saat sonra istifa etti.

BORİS JOHNSON İSTİFA MI EDECEK?

İngiltere Başbakanlık Ofisi, Boris Johnson'ın ilerleyen saatlerde açıklama yapacağını duyurdu. İngiliz medyası, Johnson birkaç saat içinde istifasını açıklayacağını öne sürdü.

GÖREVİNE DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

İstifa haberlerinin arından Johnson dün, görevine devam edeceğini duyurdu. Gelen bir soru üzerine Johnson hükümetin sürdürülmesinin imkansız hale gelmesi durumunda istifa edebileceğini belirtti. "Benim işim yola devam etmek" diyen Johnson açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Burada hanımefendinin söylediği şeyleri anlıyorum. Durum zorlaştığında normal olarak lider hedef alınıyor. Ama benim görevim taahhütlerimi tutmak ve ülkeyi zor zamanları aşmasını sağlamak. Tıpkı pandemi döneminde yaptığım gibi"

İngiltere Boris Johnson hükümet istifa bakanlar