İngiltere'de Savunma Bakanı Ben Wallace istifa etti

TAKİP ET

İngiltere'de Savunma Bakanı Ben Wallace'ın istifa etmesinin ardından yerine atanan Grant Shapps'ın gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde Başbakan Sunak için kilit öneme sahip olabileceği belirtiliyor.

İngiltere'de Savunma Bakanı Ben Wallace'ın istifa etmesinin ardından yerine Grant Shapps atandı. 

Başbakan Rishi Sunak'ın kabinedeki en sadık müttefiklerinden biri olarak gösterilen  Shapps, son olarak Enerji Güvenliği ve Sıfır Emisyondan Sorumlu Bakan olarak görev yapıyordu. 

Geçtiğimiz yıl Muhafazakar Parti lideri ve başbakan olmak için yürüttüğü kampanya sırasında Sunak'a destek veren Shapps, 2019'dan bu yana kabine üyesiydi.

Yetenekli bir iletişimci olarak bilinen 55 yaşındaki Shapps'ın gelecek yıl yapılması beklenen genel seçimlerde Sunak için kilit öneme sahip olabileceği belirtiliyor. 

Rus işgali karşısında Ukrayna'nın desteklenmesinde kilit rol oynayan 53 yaşındaki Ben Wallace, sabah saatlerinde resmen istifa etti. 

Dört yıl boyunca savunma bakanlığı görevini yürüten ve hükümette dokuz yıl geçiren Wallace, yaz aylarında siyasi hayattan çekilme niyetini bildirmişti. 

Wallace, Sunak'a yazdığı mektupta "Önümüzdeki on yıl içinde dünyanın daha güvensiz ve daha istikrarsız olacağına gerçekten inanıyorum" demişti.