İngiltere'de "Irkçılık yapanlar maçlara alınmasın" kampanyası! Yüz binlerce imza toplandı

TAKİP ET

İngiltere'de, İtalya'yla oynanan EURO 2020 final maçının ardından penaltı kaçıran 3 siyahi futbolcuya yönelik ırkçı hakaretlere tepki büyüyor.  Irkçılar futbol maçlarına alınmasın kampanyası başlatıldı. 

EURO 2020 finalinde karşılan İngiltere ve İtalya 1-1’lik beraberliğin sonucu penaltı atışlarına gitmiş ve penaltı atışı için oyuna dahil edilen siyahi oyuncular penaltı atışlarını gole çevirememişti. Bunun üzerine çok sayıda taraftar ırkçı söylemde bulunmuştu.  

Penaltı kaçıran futbolculara yönelik ırkçı hakaretlere tepki gösterenler ise ybir kampanya başlattı. Irkçılara futbol yasağı kampanyası başlatan üç taraftarın sesi, kısa sürede hızlı artış gösterdi. 750 binden fazla insan, ırkçıların futbol maçlarından ömür boyu men edilmesi için üç taraftarın başlattığı kampanyaya imza attı.

İngiltere Futbol Birliği, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve İngiliz Kültür Bakanı Oliver Dowden  internet üzerinde ve dışarda ırkçı söylemlerde bulunanların futbol maçlarına katılmasının yasaklanmasını istemesiyle destek verdiği kampanya kapsamında 24 saate büyük destek toplandı ve 750 bini aşkın imza atıldı.

ingiltere ırkçılık sancho saka rashford maç futbol italya