İngiltere Başbakanı Boris Johnson Hastaneden Taburcu Edildi

TAKİP ET

İngiltere Başbakanı Boris Johson Corona Virüsü tedavisi kapsamında hastanden taburcu edildi. İngiltere'de Covid-19 kaynaklı ölüm sayısı ise 10.000 kişiyi aşmış durumda.

İngiltere hükümeti yaptığı açıklamada; Londra’da St. Thomas Hastenesi’nde üç gece yoğun bakımda kalan başbakan Boris Johnson'nın taburcu olduğunu ve Checkers’daki evine yerleştiğini söyledi.
 
İngiltere Başbakanı Boris Johnson corona virüsü tedavisi sonrasında resmi twitter hesabında bir video yayınladı ve şu mesajı paylaştı:
 

Hayatımı kurtarmak için İngiltere Ulusal Sağlık Servisi’ne (NHS) olan borcumu ifade etmek için kelimeler bulmak zor.
 
Bu ülkede milyonlarca insanın evde kalmaya yönelik çabaları buna değer. Geçmişte bir çok zorluğun üstesinden geldik. Birlikte bu zorluğun üstesinden geleceğiz. ”
  Boris Johnson İngiltere Vatandaşları’na corona virüsü ile mücadelede sosyal mesafe kurallarına uydukları için teşekkür etti. Bu sayede virüsün yayılmasını yavaşlatmaya yardımcı olduklarını söyledi.
İngiltere’de teyit edilen toplam corona virüs vakası 79.000. Covid-19 ülkenin hapishanelerine kadar yayılmış durumda. Londra'daki yüksek güvenlikli bir tesis olan Belmarsh hapishanesinde tutulan WikiLeaks kurucusu Julian Assange'in nişanlısı, kendisi ve diğerlerinin kefaletle serbest bırakılması için çağrıda bulundu, bu nedenin ise tesisteki bir mahkum koronavirüsten ölmesi olduğunu söyled,.
 
İngiltere’de yetkililer, cumartesi günü, sokağa çıkma önlemlerinin alınmasından bu yana ülkede suç işlenme oranının düştüğünü söyledi. Son dört hafta içinde geçen yılın aynı dönemine göre suç işlenme oranlarında yüzde 21'lik bir düşüş olduğunu söyledi.
Yetkililer ayrıca, internet dünyasındaki sanal seks istismarcılarının giderek arttığını. Gençlerin sosyal mesafeyi korumak için evde internette vakit harcamalarının kötü niyetli şekilde yararlanıldığını ve aile içi istismar mağdurları için ulusal yardım hattına çağrı sayısının 24 saatlik bir dönemde yüzde 120 arttığını söyledi.