İngiliz çift, daha ucuz diye Londra'dan İstanbul'a akşam yemeği yemeye geldiler

TAKİP ET

TL değer kaybettikçe tablo ağırlaşıyor. Sadece yemek yemek için İstanbul'a gelen İngiliz çift bir video çekerek "Türkiye'ye gelmek, tatil yapmak ve Nusret'te yemek, Londra'daki restoranın bir öğün ücretinden daha ucuz" yorumunda bulundu.

Türk Lirası'nın tüm para birimlerine karşı değer kaybetmesinin ardından ortaya acı görüntüler çıkmaya başladı. İngiliz bir çift, Nusret'te yemek yemek için Londra'dan İstanbul'a geldi. Çift, Türkiye'ye gelmek, tatil yapmak ve yemek yemenin Londra'daki 1 öğünlerinden daha ucuz olduğunu söyledi.

İngiliz The Sun gazetesi, bir çiftin, Nusret’te yemek yemek için Türkiye’ye uçtuğunu, yemek, tatil ve uçak bileti dahil yapılan ödemenin Nusret’in Londra şubesinde yemek yemekten daha ucuz olduğunu belirledi. TL'NİN HALİ İÇLER ACISI "TÜRKİYE'YE GİDEREK SOYULMAKTAN KAÇTILAR"
Londra’daki Nusr-Et restoranında altın kaplama tomahawk bifteği 1.450 sterlinlik (yaklaşık 26 bin TL) fiyatıyla gündemden düşmemişti. The Sun, yemek yorumcuları Fahd ve Nashwa, bunun yerine Nusret’in anavatanı Türkiye’ye bir gezi yaparak “soyulmaktan” kaçındıklarını yazdı.

Yemek yazarı ikili, Nusret’in Etiler’deki restoranına giderken, burada yalnızca 110 sterline (2 bin TL) Tomahawk bifteği ve yan ürünleri yedi. Gezi videosu kısa sürede 750 binden fazla kişi tarafından izlenirken, on binlerce yorum ve beğeni aldı. Türkiye’ye gelen yemek eleştirmenleri, “Yemekler harikaydı, tüm bu sürece değer” açıklamasını yaptı.

"LONDRA’DAKİ TEK BİR ÖĞÜNDEN DAHA UCUZ"
İkili, “Türkiye’ye kadar seyahat etmenin, tatil yapmanın, Nusret’te yemek yemenin, geri uçmanın daha ucuz olduğunu anladık ve yine de Londra restoranında tek bir öğün yemekten daha ucuza halettik” dedi. İkili sözlerini, “Londra şubesinde binler harcayacak gücümüz olsa yapardık ama yapamadığımıza göre İstanbuldayız!” ifadeleriyle sürdürdü.

türk lirası dolar döviz ekonomi londra ingiltere istanbul ucuz tatil seyahat sterlin paund