Gülizar Gürkan: "Muhtardan ekmek istedim, 'Git Ekrem İmamoğlu versin' dedi"

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih'te Seyyid-i Velayet Türbesi'ndeki açılış törenine katıldı. Geçtiğimiz yıl, türbenin ocak ayında restorasyon çalışmaları sürerken ziyaret eden İmamoğlu'na teşekkür eden mahalleli Gülizar Gürkan da törende yer aldı. Gürkan, İmamoğlu'nun açıklamaları sonrası yanına gelerek, ikinci kez İmamoğlu'na teşekkür ederek, 'Muhtardan ekmek istedim. Diyor ki bana, İmamoğlu senin ihtiyaçlarını karşılasın' diye yakındı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Miras ekiplerinin Fatih ve Beyoğlu ilçelerinde tarihi alanlarda yaptığı restorasyon çalışmalarından bazılarını ocak ayında, yerinde incelemişti. İmamoğlu, Fatih Cibali’deki Seyyid-i Velayet Türbesi’ndeki çalışmaları da incelerken türbenin karşısında oturan Gülizar Gürkan, İmamoğlu’na sevgi gösterisinde bulunmuş, türbe için teşekkür etmişti. Bu olay sosyal medyada tartışmalara neden olmuş, Gülizar Gürkan’ın üzerinde yaka mikrofonu bulunduğu ve teşekkür konuşmasının kurgu olduğu iddia edilmişti.

Gürkan, bugün türbenin açılışına gelerek İmamoğlu’na bir kez daha teşekkür etti ve o olayın ardından yaşadıklarını anlattı. İmamoğlu ile Gülizar Gürkan arasındaki diyalog şöyle:

"Gürkan: Evladım, hoş geldin. Hani bir kere daha görüşmüştük seninle. Allah senden razı olsun. Ben seviyorum seni.

İmamoğlu: Millet, sanki ayarlamışız gibi davrandı.

Gürkan: Ben orada oturuyorum, türbenin karşısında. Ben bu türbeye 40 senedir neler oluyor, biliyorum. Seni görünce içimden gelen bir şey. Sevmek ya, ben suçlu muyum? Muhtarla kavga ediyorum ben. Muhtardan ekmek istedim. Diyor ki bana, İmamoğlu senin ihtiyaçlarını karşılasın.

İmamoğlu: Karşılarım, o muhtara Allah akıl versin.

Gürkan: Öyle diyor bizim mahallenin muhtarı. Dedim ki, ben her geldiğimde beni eleştirecekmişsin, mahallenin muhtarısın. İstanbul halkı bağrına basmış. Ben mi bastım yahu, dedim. Bir kere attınız, ikinciye bastı İstanbul halkı.

İmamoğlu: Sen bana analık yapmaya devam et.

Gürkan: Tabii ki ben senin yanındayım. Benim evde kimsem yok. Ben sizin peşinizde dolanacağım" diyerek yanıt verdi.

ekrem imamoğlu ibb gündem gülizar gürkan