İmamoğlu'na limon kumpası!

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında ortaya çıkan bir video tartışmaları beraberinde getirdi. Görüntülerde bir kameraman ve çiftçinin İmamoğlu aleyhinde haber yapmaya çalıştıkları görülüyor. Görüntülere CHP cephesinden çok sert tepki geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Mersin'den aldığı 100 tonluk limon ortalığı karıştırdı. Konuyu farklı bir şekilde haberleştirip, algı oluşturmak istedikleri öğrenilen kişilerin görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, kameramanın konuşan çiftçiyi yönlendirdiği ve "yandaşlardan aldı ifadesini kullan" dediği görülüyor.

Kameramanın isteği üzerine defalarca çekim yapılıyor. 

"YANDAŞ STOKÇU" DİYECEKSİN, BİR DAHA ÇEKELİM
Sosyal medyadan yayınlanan görüntüde bir limon bahçesinde ismi henüz belirlenemeyen bir kişi ile buluşan kameramanın üreticiyi nasıl konuşacağı konusunda yönlendirdiği görülüyor.

Görüntüde üretici, limonun Ekrem İmamoğlu tarafından satın alındığını söyleyip konuşmasına başladığı sırada araya giren yerel kameraman, “Olmadı, yandaş stokçudan aldı. Yandaş vurgusu yapalım” diyor. Röportaj veren kişi, ‘Yandaş stokçu dersek, diğer limonculara zarar veririz” diye cevap veriyor.
Bu sırada görüntü çekmeyi kesen kameraman ise, ‘Ekrem İmamoğlu yandaş stokçulardan 100 ton limon aldı, bizden herhangi bir limon almadı. Bunu yandaş stokçulardan aldı' diyeceksin' diyerek yönlendirmede bulunuyor.

Kameramanın yönlendirmesi ile yeniden konuşmaya başlayan kişi bu kez, “Ekrem İmamoğlu'nun 100 ton limon aldığı söyleniyor. Ancak, aldığımız bilgiye göre Erdemli'den almadı. Aldığımız ve duyduğumuz bilgiye göre Tarsus'tan kendi partisine yakın bir stokçudan aldı” diye konuşuyor.

KAFTANCIOĞLU'DAN TEPKİ
Görüntüler sosyal medyada hızla yayılarak tepkilere yol açtı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

“Şovu da rolü de kim yapıyor daha iyi anlayabilmek için buyurun öyleyse.. Ne yaparsanız yapın, Halkın Belediyeleri vatandaşa hizmet etmeye devam edecek.”