İmam Halil Konakçı'nın FENDI marka atkı takmasına tepkiler sürüyor: "Devlet memuru bu değerde bir hediye alamaz"

TAKİP ET

İmam Halil Konakçı'nın FENDI markasından 10 bin TL'lik atkı taktığı görüldü: "Hediye gelmişti." Özgür Demirtaş: "Devlet memuru bu değerde bir hediye alamaz."

Cumhuriyet ve Laiklik'le ilgili söylemleriyle tartışma konusu olan İmam Halil Konakçı’nın 10 bin TL’lik atkı taktığı iddia edildi.

Söz konusu fotoğrafı kullanıcılardan bazıları atkının sahte olduğunu iddia ederken bir kısım ise 10 bin TL’lik atkı taktığı gerekçesiyle Konakçı’yı eleştirdi.

"KONAKÇI: HEDİYE GELMİŞTİ"

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Konakçı şu ifadeleri kullandı: "Tek kuruş ödemediğim, marka değerinide bilmedigim, bir arkadaşımın kullandığı anda boynundan çıkarıp bana hediye ettigi atkıyı gündeme taşıyan oda tv"nin haber kaynağı E adında bir Twitter hesabi. Asıl adı fetöcü" E; meşhur fetöcü hain "Fuat Avni" Twitter hesabinin kullanıcısı: M. Yasir Aydoğmuş'un kardeşidir. Babaları din kültürü öğretmenidir. Bunlar meşhur " valiz ticareti" yapanlardan. Yani bunlar aile boyu vatan hainidir. Ve ailece vatansiz kaçaklardandir. Eh oda tv de her zaman ki gibi fetöcülerle el eledir" dedi.

"DEVLET MEMURU BU DEĞERDE BİR HEDİYE ALMAZ"

Konakçı, söz konusu atkının hediye olarak verildiğini açıklamasının ardından Özgür Demirtaş, "Devlet memuru bu değerde bir hediye alamaz" diyerek tepki gösterdi. Demirtaş, "Devlet memuru kanunen hediye kabul edemez. Kendi parasıyla alıyorsa, devlet memuru maaşını nasıl o işe yettirdiğini açıklamak zorunda. Senin keyfine göre değil KANUNA göre oluyor o işler" ifadelerini kullandı.

halil konakçı imam fendi atkı gündem 10 bin tl hediye