İlk Meclis'te 100. yıl anma töreni

TAKİP ET

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ile beraberindeki heyet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması ve TBMM'nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisinde anma töreni düzenlendi.

Birinci Meclis'te düzenlenen anma töreninde konuşan Meclis Başkanı Şentop, "Ankara'ya kimlik kazandıran Hacı Bayram Veli'de namaz kılındıktan sonra halkımızın, köylülerimizin sevinç gözyaşları ile 1.Meclis'e yürünmüştür. İstanbul'un işgali ile birlikte devlet merkezinin işleyemez hale gelmesiyle 700 yıldır yaşadığımız bu topraklarda bir yönetim sorunu ortaya çıkmıştır. Mustafa Kemal Paşa, acele bir şekilde bu durumun tamir edilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Tarih bir kronolojiler silsilesi değildir. Bu yüce Meclis sadece milletimiz için değil, dünyadaki tüm ezilenler içindir." dedi. 

İlk Meclis'te düzenlenen anma törenine Mustafa Şentop'un yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve bazı milletvekilleri de katıldı.

Programa katılanların, koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirleri kapsamında, maske taktıkları ve sosyal mesafe kurallarına uydukları görüldü.



TBMM ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANACAK
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile TBMM Genel Kurulu saat 14’de özel gündemle toplanacak.
İstiklal Marşı okunması ile başlayacak olan Genel Kurul’da, TBMM Başkanı Şentop açılış konuşmasını yapacak. Daha sonra sırasıyla, parti grupları adına AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın ve İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan 10’ar dakika süreyle Genel Kurul’da konuşma yapacaklar.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KATILMAYACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’te gerçekleşen törenlere katılmayacağı daha önce açıklanmıştı.

Daha önce vatandaşlara saat 21’de evlerinin balkon ve pencerelerinden İstiklal Marşı okumaları çağrısında bulunan Şentop, öncülüğünü yaptığı etkinliğe Meclis bahçesinde İstiklal Marşı okuyarak katılacak.
Meclis’te gerçekleşen törenler ışık ve lazer gösterilerinin ardından sona erecek. 

meclis 100. yıl 23 nisan