İlhan İrem, FETÖ tehlikesini 1999'da "Mektup" başlığıyla yazmıştı: 'Fetuş' dediği için 1 milyar TL'lik dava açıldı

TAKİP ET

Türk müziğinin yaşayan efsanesi İlhan İrem 67 yaşında hayatını kaybetti. İrem'in bir süredir böbrek yetmezliği çektiği iddia ediliyor. Ünlü sanatçının ani ölümü sevenlerini yasa boğdu. İrem, Cumhuriyetçi ve kemalist kimliğiyle bilinen İrem, 1999 yılında Fethullah Gülen 'Fetuş' dediği için tazminata mahkum edilmişti.

Türk müziğinin en nadide isimlerinden biri olan ve kendisine haz müziğiyle milyonların sevgilisi haline gelen İlhan İrem 67 yaşında hayatını kaybetti.

Yaptığı sayısız şarkı şirke ile milyonların gönlüne taht kuran ünlü sanatçının ani ölümü sevenlerini yasa boğdu.

İlhan İrem, özellikle 1970, 1980 ve 1990'lı yıllara yaptığı şarkılarla damgasını vurmuştu. 

Son yıllarda tüm konserleri büyük ilgi gören ve yeni nesil tarafından da adeta yeniden keşfedilen İrem, sosyal medya ve magazin basınından uzak kalmayı tercih ediyordu.

"1 MİLYAR TL'LİK DAVA AÇILMIŞTI"

Ünlü sanatçı 15 Temmuz darbe girişiminden 17 yıl önce Antalya’da yayınlanan Yeni İleri Gazetesi’nde “Mektup” başlığıyla bir köşe yazısı yazmış ve Gülen’e “Fetuş” diye hitap etmişti. Bunun üzerine dava açan Gülen ise, 1999 yılının parasıyla bir milyar TL’lik tazminat davasını kazanmıştı.

İrem yazısında “Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kemalist devrimlerin sarsılmaz bekçileri olarak, seni bu coğrafyada bekliyoruz. Gel de, içten pazarlıklı hayallerinin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini yakından gör!” sözleriyle bitirmişti.

İrem beş yıl önce Sözcü gazetesine verdiği röportajda konuyla “17 yıl önce, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e iktidar çevrelerinin “Hocaefendi” dediği günlerde siz “Fetuş” demiştiniz. Başınıza neler gelmişti?” soruya şöyle yanıt vermişti:

“Şimdilerde ‘aldatıldık’ diyenlerin birçoğunun paralel yapı ile paralel oldukları yıllardı. O yazı üzerine Fethullah Gülen bir milyar liralık tazminat davası açtı. Mahkeme üçyüz milyona karar verdi ve davayı Fethullah Gülen kazandı. O yıllar sahnelerden uzak durduğum, konser vermediğim yıllardı. Bu nedenle çalışmalarıma bir engelleme girişiminde bulunup bulunmadıklarını bilmiyorum.”

Sanatçı İlhan İrem hayatını kaybetti, İlhan İrem'in vefat nedeninin böbrek yetmezliği olduğu iddia ediliyor

İlhan İrem'in sağlık durumu nasıl, ünlü sanatçıdan haber var

İlhan İrem'den kötü haber, dua istediler! İlhan İrem'in sağlık durumu

ilhan irem fetö gündem medya