İlhan İrem'e veda... İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanıyor

TAKİP ET

Türk müziğinin efsane ismi İlhan İrem, son yolculuğuna uğurlanıyor. 67 yaşında böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden İrem'in Türk bayrağına sarılı cenazesi AKM'ye getirildi.

'Anlasana’, ‘Sürgün Gibi Masallarda’ ve ‘Olanlar Olmuş’ adlı unutulmaz eserlerin de aralarında olduğu çok sayıda şarkıya imza atan Türk müziğinin efsane ismi İlhan İrem, 67 yaşında böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

İlhan İrem, bugün İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanıyor. İlhan İrem için ilk tören vasiyeti üzerine Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenleniyor.

 

İlhan İrem'in Türk bayrağına sarılı cenazesi AKM’ye getirildi. Törene, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve çok sayıda kişi katıldı.

İlhan İrem'in sevenleri, usta ismi dakikalarca ayakta alkışladı.

Sözcü'de yer alan habere göre sanatçının cenazesi, buradaki törenden sonra Bebek Camisi’ne götürülecek. Cenaze namazının ardından İlhan İrem’in cenazesi Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

ÜÇ VASİYETİ DE YERİNE GETİRİLDİ

Hansu İrem, eşi İlhan İrem’in üç vasiyeti olduğunu açıklamıştı. İrem'in 3 vasiyeti de yerine getirildi.

Hansu İrem, eşinin vasiyetini “Tabutunun Türk bayrağına sarılmasını istemişti. Atatürk Kültür Merkezi’nde bir tören yapılmasını istiyordu. Bir diğer vasiyeti de Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilmekti" ifadeleriyle açıklamıştı.

İlhan İrem İstanbul AKM cenaze