İlber Ortaylı: "Şu anda en büyük sorunumuz evsiz ve ebeveynsiz kalan çocuklar."

TAKİP ET

İlber Ortaylı: "Şu anda en büyük sorunumuz evsiz ve ebeveynsiz kalan çocuklar. Devletin yurtları gibi kuruluşların travmaya uğrayan bu çocukları gerçekten sağlıklı yetiştirebilmesi mümkün değil."

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, deprem bölgesindeki çocukların yetiştirme yurtlarına alınmaları ile ilgili konuştu.

Kafa Dergisi'nin Youtube kanalındaki 'Cahille Sohbeti Kestim' programında konuşan tarihçi Ortaylı, "Hiç kalkıp bana maval okumasın kimse. 'Bizim yurdumuz çok iyidir, cennetin parçasıdır' diyeni dinlemem. Çok doğru konuşsun herkes. Çocuk yurtlarında bu bebelerin bulunmasına karşıyım. Çok kısa zamanda koruyucu ailelerin veya doğrudan doğruya evlat edinenlerin tespit edilmesi gerekiyor"demişti.

"ÇOCUK YURTLARINDA BU BEBELERİN BULUNMASINA KARŞIYIM"

Kahramanmaraş merkezli depremlerde birçok çocuğun ailesini yitirdiğine değinen Ortaylı, anne babasız çocukların yetiştirme yurtlarına verilmesine karşı olduğunu savundu. 

Koruyucu aile veya evlat edinme yoluyla çocukların bakımının sağlanması gerektiğini söyleyen Ortaylı, bugünkü yazısında da "Şu anda en büyük sorunumuz evsiz ve ebeveynsiz kalan çocuklar. Devletin yurtları gibi kuruluşların travmaya uğrayan bu çocukları gerçekten sağlıklı yetiştirebilmesi mümkün değil" değerlendirmesini yaptı.