İlber Ortaylı'dan Mansur Yavaş'a övgü dolu sözler: "Bu şehrin yöneticisi bizim de efendimiz"

TAKİP ET

Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Gençlerle Baş Başa' adlı programa konuk oldu. Söyleşide İlber Ortaylı, Mansur Yavaş hakkında övgü dolu sözler sarf etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından düzenlenen ‘Gençlerle Baş Başa' programına tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı konuk oldu.

‘İnsan Geleceğini Nasıl Kurar?' isimli söyleşiye Başkentliler yoğun ilgi gösterirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Başkentli gençlere nasihatlerde bulunan İlber Ortaylı'ya sahneye çıkarak teşekkür etti.


YAVAŞ İLE ORTAYLI ARASINDA KARŞILIK JEST
Gençlerin alkışları arasında sahneye çıkan ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan övgüyle bahseden Ortaylı, “Feci şeyler oluyordu. Şehrin düzeni ‘yavaş yavaş’ yerine geldi. Aramıza katıldığınız için şeref duyduk. Sağ olunuz. Emirlerinizi her zaman yerine getiririz. Çünkü bu şehrin yöneticisi bizim de efendimiz” dedi.

Yavaş da düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:
“Hocam estağfurullah, biz sizlerin eline su dökemeyiz. Sizler yol göstereceksiniz ki biz de tecrübelerinizden ders alacağız. Emek verdiniz buraya kadar geldiniz. Gençlerimiz ilgi duymasa, onları buraya hiç kimse getiremez. Sayenizde geldiler, çok teşekkür ediyorum.”

ilber ortaylı mansur yavaş ankara söyleşi