İlber Ortaylı, Çanakkale Zaferi canlı yayınında gözyaşlarını tutamadı

TAKİP ET

Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Çanakkale Zaferi'nin 107. yılında NTV canlı yayınına konuk oldu. Ortaylı, Mehmet Akif Ersoy'dan ve onun dizelerinden bahsederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Çanakkale Zaferi'nin 107. yılı sebebiyle NTV canlı yayınının konuğu oldu. O döneme ilişkin konuşan Ortaylı, Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirinden dizelerinden bahsederken gözyaşlarını tutamadı.

Canlı yayında savaşa ve kutlu zafere ilişkin bilinmeyenleri anlatan Ortaylı, "Bazen içeriden, bazen dışarıdan bakmak lazım bu coğrafya değişiktir." dedi. Çanakkale'de tamamı ile Türk komutanların savaştığını dile getiren Ortaylı, Çanakkale Savaşı'nın önemine değindi.

ŞİİRDEN BAHSEDERKEN AĞLADI
Açıklamalarına devam eden İlber Ortaylı, daha sonra dönemin atmosferini anlatmak için Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirine değindi.

Şiirin "Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi... Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın" dizelerini okuyan Ortaylı, gözyaşlarını tutamadı.

Sunucu Yeşiltepe de bu duruma şaşırarak "Hocam sizi böyle görmeye alışkın değiliz." dedi.

 

ilber ortaylı canlı yayın şiir 18 mart çanakkale zaferi atatürk ntv gözyaşları ağladı