İlaç fiyatlarına büyük zam geldi, Resmi Gazete'de yayımlandı

TAKİP ET

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç fiyatlarına zam yapıldı. Karar doğrultusundan bugünden itibaren geçerli olmak üzere tüm ilaçlara yüzde 25 zam geldi.

'Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar' Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla birlikte ilaç fiyatlarına zam yapıldı.

Madde 2’ye eklenen geçici bir madde ile, beşeri tıbbi ürünlerine fiyatlandırılmasında kullanılan Türk lirası cincinden bir Euro değerinin, 2022 Temmuz’da yüzde 25 artırıldığı belirtildi.

TÜM İLAÇLARA YÜZDE 25 ZAM

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Pınar Özcan, bu kararla birlikte, bugünden itibaren tüm ilaçların yüzde 25 zamlandığını söyledi.

ECZACILARIN KÂR ORANLARI ARTIRILDI

İlgili karar ile eczacı karlarında da artışa gidildi. Özcan, bunun bu artışın ilaç fiyatlarından bağımsız, teknik bir alt hesaplama olduğu bilgisini verdi.

Buna göre ilaçların depocuya satış fiyatının 100 TL’ye kadar olan kısmı için eczacı kârı yüzde 25’ten yüzde 28’e, 100-200 TL arasında olan kısmı için yüzde 16’dan yüzde 18’e ve  200 TL üstünde kalan kısmı için yüzde 12’den yüzde 13’e çıkarıldı.

İlaç Eczane Resmi Gazete Zam