İktidar medyasından çarpıcı iddia, tarih verdi: MHP erken seçimden yana

TAKİP ET

Erken seçim tartışmaları sürerken iktidar medyasından çarpıcı bir MHP iddiası geldi. Erken seçim için Ağustos ayının kritik olduğu belirtilirken, MHP'nin 'erken seçimden yana' olduğu öne sürüldü.

Erdoğan'ın "Seçim Haziran 2023'te olacak" açıklamasınına rağmen siyaset kulislerinde 'Erken seçim' iddiaları gündemden düşmüyor. İktidar kontrolündeki Yeni Akit'ten dikkat çeken MHP iddiası geldi.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Ağustos ayında seçim kararının alınmasını beklediğini belirterek MHP'nin de erken seçimden yana olduğunu yazdı.

Dilipak, şu ifadelere yer verdi: "Kasım ayı için 90 gün önceden karar almaları gerek, geldik temmuza.. Ağustos seçim kararı almak gerek. Söyleyeyim: Mahalle karışacak.

Ani bir seçim, baskın seçim anlamına gelir. Bugün için konjonktür müsaid değil. 'Kaostan düzen çıkarmak' ya da kriz çıkarıp, karşı tarafı kendi çıkardığın krizde boğmak bazan tersine döner. Kündeye gelmek de var. Kaldı ki bu doğru bir siyaset biçimi değil. Halk bunu anladığında hesap sorar. Bu silah bugün geri teper. Bu iddia gerçekleştiği andan itibaren toplumsal hafıza geriye doğru sorgulama yapar. Sanırım MHP de erken seçimden yana. Gelecek endişesi çok yüksek. Herkes gelecek günlerin geçen günleri aratmasından korkuyor. İnsanlar, seçmen ya da adaylar olsun, bu seçime korkuları umutlarından daha büyük bir şekilde girecekler. Bu da hayra alamet bir durum değil."

iktidar medyası erken seçim mhp akit erdoğan seçim akp