İktidar medyası prompterı böyle savundu: "Prompter değil, bilgi ekranı kullandı!"

TAKİP ET

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak'ın yazarı Hasan Öztürk, Erdoğan'ın CNN Türk yayınındaki prompter kullandığının ortaya çıkmasını "Prompter değil, bilgi ekranı kullandı" sözleriyle savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta Kanal D, CNN Türk canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Erdoğan'ın konuşması sırasında kameralara yansıyan bir görüntüde Erdoğan'ın prompter kullandığı ortaya çıkmıştı. Eleştirilere neden olan prompter konusunda AKP'ye yakın Yeni Şafak gazetesinin yazarı Hasan Öztürk'ten dikkat çeken bir savunma geldi.

Erdoğan'ın canlı yayınında prompter krizi!


Öztürk, Erdoğan’ın televizyonlarda katıldığı canlı yayınlarda “promter” değil,  “bilgi ekranı” kullandığını öne sürdü. Öztürk şöyle yazdı;

"2008’den bu yana bir çok kez şahit oldum. Erdoğan, her soruya kapsamlı cevap vermek için yayınlara mutlaka hazırlıklı geliyor. 2019’a kadar, Cumhurbaşkanı ekibi canlı yayınlarda mutlaka bilgi notlarının olduğu dosyalar da getiriyordu. Ve gerek duyduğunda o dosyadan rakam, tarih gibi bilgileri paylaşıyordu.

Ayrıca, kamera kadrajının dışında Erdoğan’ın görebileceği bir açıdan bir danışmanı bilgi kartonuna küçük bilgi notları yazıyordu. Bu uygulamadan 2019’da vazgeçildi.

En son Kanal D, CNN Türk canlı yayınında ‘promter’  diye ağızlara sakız yapılmak istenen meselenin özü budur."

prompter akp erdoğan cnn kanal d canlı yayın