İflas eden FTX CEO'su Sam Bankman-Fried'in rotası ortaya çıktı

TAKİP ET

İflas ettiğini açıklayan kripto para borsası FTX'İN CEO'su Sam Bankman-Fried'in özel uçağı ile Arjantin'e gittiği öğrenildi.

Kripto para borsası FTX, ABD’de iflas süreci için düğmeye bastı.

Bir diğer borsa Binance ile karşı karşıya gelen FTX, likidite sorunları yaşıyordu.

CEO'NUN UÇUŞ ROTASI ORTAYA ÇIKTI

Gelişmeler üzerine CEO'luk görevinden ayrılmaya karar veren Sam Bankman-Fried, "Her şeyi batırdığım için üzgünüm, daha iyisini yapmalıydım." dedi.

Uçuş takip sitesi Flight Radar 24 internet sitesinin haritasına yansıyan bir görüntüde, Bankman-Fried'e ait olduğu belirtilen uçağın Arjantin yolunda olduğu ortaya çıktı.

ARJANTİN YOLUNDA

Söz konusu internet sitesinden yapılan açıklamada, "Şu anda en çok takip edilen uçuş. Tweet'lere göre, kurucu ve eski CEO, FTX bu hafta başında çöktükten sonra Arjantin yolunda." denildi.

Site tarafından sağlanan verilere göre, FTX kurucusunun uçuşu yaklaşık 9 bin kez görüntülendi.

32 MİLYAR DOLARI GÖRDÜ

Dünyanın en büyük kripto para borsası platformlarından biri olan FTX, büyük bir finansal kargaşanın içinde.

Zirvedeyken 32 milyar dolar değere ulaşan şirket, Binance ile rekabetinden sonra 11 Kasım'da iflas başvurusunda bulundu.

SERVETİNDEKİ DÜŞÜŞ

Şirket çöküşün eşiğine gelince, 8-9 Kasım tarihlerinde Bankman-Fried'in net serveti 991.5 milyon dolara geriledi. Bloomberg analizine göre, bu, daha önce tahmin edilen 15,2 milyar dolardan yaklaşık yüzde 94'lük bir düşüş olarak kayıtlara geçti.

"KRİPTO PARANIN ÖLÜMÜ OLABİLİR"

CNBC'ye konuşan finansal hizmetler şirketi Bankrate'ten James Royal, "FTX'in çöküşü, kripto para biriminin daha geniş düşüşünü, hatta belki de ölümünü gerçekten başlatan an olabilir." uyarısında bulundu.

Binance, bir süredir görüşmelerde bulunduğu FTX'i satın almaktan vazgeçerken, Bankman-Fried'in yerine John J. Ray atandı.

İŞTE UÇUŞ ROTASI

 

FTX CEO BARKMAN ARJANTİN UÇUŞ KRİPTO PARA