İçişleri Sözcüsü Çataklı: "Göç hareketleri kadrolu fitneci ve provokatörler tarafından istismar ediliyor"

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, göç hareketleriyle ilgili eleştirilere sert yanıt verdi. Çataklı, "Kadrolu fitneci ve provokatörle tarafından istismar edildiğini görüyoruz" dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Bakanlık Konferans Salonu’nda “Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı”nda konuştu.

İsmail Çataklı, "2022 yılı temmuz ayında, 5 bin 103’ü denizlerde olmak üzere toplam 25 bin 781 düzensiz göçmen ve 570 organizatör yakalanmıştır. Ülkesine geri dönen Suriyeli sayısı 514 bin 358’e ulaşmıştır. Bugün itibarıyla ülkemizde kayıt altına alınan Suriyeli sayısı ise 3 milyon 652 bin 633 kişidir" dedi.

"KADROLU FİTNECİ, PROVOKATÖRLER"

Uluslararası kurumların göç konusunda Türkiye’yi takdir ettiğini belirten Bakanlık Sözcüsü, “Türkiye’nin coğrafi konumu itibarıyla doğal olarak karşı karşıya kaldığı konunun amiyane tabirle kadrolu fitneci ve provokatörle tarafından istismar edildiğini görüyoruz” diye konuştu.

Çataklı, ” Bütün siyasi ikbalini göç meselesinin istismarı için kurgulamış siyasetçiler var günümüzde. Daha önceki toplantılarımızda bu mahfillerin yalan yanlış bir takım iddialarına bu toplantıda tek tek yanıt vermeyi düşünmüyorum. Biz yalanlamaktan usandık ama onlar üretmekten usanmadılar” ifadelerini kullandı.

İçişleri İsmail Çataklı göç hareketleri