İçişleri, Melih Gökçek dosyasını kapattı: Evinin mobilyalarını belediyeden yaptırdı

TAKİP ET

Melih Gökçek'in, eşi Nevin Gökçek'in bir iç mimarla birlikte evine seçtiği mobilyaları belediyeye fatura ettiği ortaya çıktı. Bakanlık müfettişleri Gökçek'lerin ifadesini dahi almazken, olayı ortaya çıkaran ABB personeli hakkında inceleme başlattı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettirilen Melih Gökçek dönemindeki usulsüzlük hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

İçişleri Bakanlığı, Melih Gökçek'in evine aldığı mobilyaların parasını belediyeye fatura ettirmesiyle ilgili açılan soruşturmada kararını verdi.

Gökçek çiftinin ifadesini dahi almayan bakanlık müfettişleri, incelemeler sonucu dosyayı kapattı. Olayı ortaya çıkaran ABB personelinin tespitlerine yönelik, “İşleme konulmama” kararı veren müfettişler, personel hakkında da “Soruşturma izni verilmemesi” kararı alarak dosyayı kapattı. Konuyu Murat Ağırel “Parsel Parsel – Vurgun” isimli kitabında kamuoyuna duyurmuştu. 

TESPİT DAVASI AÇILDI
Konuyu soruşturmakla görevli müfettiş, mobilyaların Gökçek’in evinde değil, mobilya şirketinin deposunda bulunduğunu iddia ederek, “Kamu zararı ortadan kalktı” dedi. ABB ise satışı gerçekleştirilen mobilyalar ile mülkiye müfettişinin firmanın deposunda bulduğunu savunduğu mobilyaların aynı mobilyalar olmadığı yönünde Ankara 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde tespit davası açtı. Depoda inceleme yapan bilirkişi, raporunda, “...dosyada resimleri görülen mobilyalar ile bizim gördüğümüz ve ambalajlarını açtırdığımız mobilyalar benzer olmakla birlikte aynı olmadığı kanaatindeyiz…” tespitiyle mobilyaların Gökçek’in evinde olduğunu bir kez daha doğruladı.

NE OLMUŞTU?
Gökçek'in istifa ettirilmeden bir ay önce 29 Eylül 2017 tarihinde 58 bin 50 TL değerinde yedi kalem ev mobilyası alımı için onay verdiği ortaya çıkmıştı. Gökçek'in görevden ayrılmasıyla birlikte sözkonusu mobilyalar tespit edilememişti. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi ise yer tespiti için soruşturma başlatmış ve mobilyaların Gökçek'in evi için aldığını ortaya çıkarmıştı. Konuyu araştırmakla görevli ABB personeli, mobilyaları bizzat Nevin Gökçek’in firmaya giderek seçtiğini tespit etmişti. İncelemelerin ardından Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

melih gökçek belediye ankara abb mobilya içişleri