İçişleri Bakanlığından ramazan ayı genelgesi

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliklerine Ramazan ayı koronavirüs tedbirleri konulu genelge gönderildi.

Genelgede ramazan davulcularının bahşiş toplayamayacağı, iftar çadırlarına izin verilmeyeceği, türbe ziyaretlerinin kısıtlanacağı, pide satışlarının iftardan 2 saat önce sonlandırılacağı, ulaşıma düzenleme getirileceği ve mezarlıklarda tedbirlerin arttırılacağı belirtildi.

İçişleri'nin genelgesine göre koronavirüs  salgını nedeniyle bu yil Ramazan Ayinda vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyecek.

‘RAMAZAN DAVULCULARI BAHŞİŞ TOPLAYAMAYACAK’
Ramazan davulcularının tek tek vatandaşları ve haneleri dolaşarak bahşiş toplaması salgın riskini artıracağından  masraflarını belediyeler karşılayabilecek, aksi takdirde ramazan davulcularinin tek tek vatandaşlardan bahşiş toplamasına ve faaliyetlerine izin verilmeyecek.

TÜRBE ZİYARETLERİ KISITLANACAK
İftar vakitlerinin öncesinde oluşabilecek trafik yoğunluğu dikkate alınarak iftar saatinin en az 3 saat öncesinden itibaren belediyeler ile gerekli koordinasyon sağlanarak toplu taşımada kullanılan araç ve sefer sayısının arttırılması sağlanacak.

Ramazan Ayı boyunca türbe ziyaretleri kısıtlanacak.

MEZARLIKLARDA TEDBİRLER ARTACAK
Mezarlık ziyaretlerinin kontrollü olarak yapilabilmesi için mezarlıklara giriş ve çıkışlar ayrı olarak planlanacak,  Arefe günü ile bayram günlerinde mezarlık ziyaretlerinde ateş ölçümü yapılacak, sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımına ilişkin kontrollere ağırlık verilecek.

Ramazan ayını ve bayramı fırsat bilerek fahiş fiyat uygulaması yapan firma ve işletmelere yönelik denetimler arttırılacak ve gerekli adli ve idari işlemler ivedilikle yapılacak.

genelge içişleri bakanlığı ramazan