İbrahim Özkan: "Açız diyenin kafasına çay fırlatmak serbest, İBB'nin yardım yapması yasak!"

TAKİP ET

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İBB Meclis toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özkan, İBB ve Ekrem İmamoğlu'na iktidar tarafından çıkarılan sorunlara tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Mayıs Ayı 3’üncü oturumunda İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan açıklamalarda bulundu. AK Parti ve MHP tarafından önlerine çıkarılan sorunlara tepki gösteren Özkan, "Saray ve şürekâsına serbest olan ne varsa, bu millete yasak" dedi.

Özkan, sorunlardan İBB'nin de fazlasıyla etkilendiği belirterek, iktidar tarafından önlerine çıkarılan engelleri saydı.

Özkan, şu ifadeleri kullandı;
"Gazetecilerin yolsuzlukları haber yapması, Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa'yı uygulatması bir de Sayın İmamoğlu'nun türbede elleri arkadan bağlı dolaşması yasak.

Televizyon kanallarında terörist mektubu okumak serbest ama afişlere, billboardlara “Ya Kanal Ya İstanbul” yazmak yasak.

Kadının haklarını, özgürlüğünü çalmak, kadını her türlü aşağılamak serbest ama İBB Kadın Destek Hattında çalışanlara “Acil Yardım Hattı” uzmanlığı yasak.

Ekrem İmamoğlu'na dezenfektan soruşturması açmak serbest; sattığı dezenfektanla hazinede can da kan da bırakmayan bakana soruşturma açmak yasak.

Vatandaşı patates, soğan kuyruğuna mahkûm etmek serbest ama İBB ‘ye Halk Ekmek Büfesi açmak yasak.

Açız diyenin kafasına çay fırlatmak, dağıtılan soğan patates çuvallarıyla poz vermek serbest de İBB'nin vatandaşa yardım yapması yasak.

AK Partili ilçe belediyelerine cami satmak bile serbest de Sayın Ekrem İmamoğlu'nun İBB şirket ve iştiraklerine yönetici ataması yasak.

İBB'nin parasını tarikatlara, vakıflara aktarması serbest de kreş yapması, kütüphane yapması, eğitime harcaması yasak.

Galata'ya hilti ile girmeleri serbest de İBB'nin belediye binasına çivi bile çakması yasak."

ibb iyi parti istanbul ibrahim özkan ekrem imamoğlu