İbrahim Karagül Montrö'yü hedef aldı: Güçlendik, elbette kaldıracağız!

TAKİP ET

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un "Cumhurbaşkanı isterse Montrö'yü de feshedebilir" açıklamasını yapmasının AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül 'Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni hedef aldı. Karagül, "Güçlendik, elbette kaldıracağız" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un "Cumhurbaşkanı, İstanbul Sözleşmesi'nden kararname ile çekildiği gibi Montrö'den de diğer uluslararası anlaşmalardan da çekilebilir" sözleri üzerine Montrö Boğazlar Sözleşmesi, iktidara yakın isimler tarafından hedef alınmaya başlandı.

AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Montrö Sözleşmesi'ni hedef aldı.

Mustafa Şentop: Cumhurbaşkanı, İstanbul sözleşmesinde olduğu gibi Montrö Boğazlar Sözleşmesinden de çekilebilir


"GÜÇLENDİK, ELBETTE KALDIRACAĞIZ"
Karagül, "Montrö; Boğazlar üzerindeki "tam denetim"e karşı bir vesayet anlaşmasıdır. Kendi vatanımızda egemenlik sınırlanmasıdır. O gün o kadar yapabildik. Zayıfken kaldıramıyorduk. Güçlendik, elbette kaldıracağız. Kaldırılmasın demek, Türkiye'ye karşı başka ülkeleri savunmaktır." ifadelerini kullandı.

montrö mustafa şentop ibrahim karagül ak parti erdoğan