İBB Sözcüsü Murat Ongun, "Ekmeğin siyaseti olmaz" diyerek skandal görüntüleri paylaştı

TAKİP ET

AK Partili belediyelerin zabıtaları, İBB'nin Halk Ekmek büfelerini engellemek için İBB zabıtalarına saldırdı. Görüntüleri İBB Sözcüsü Murat Ongun "Ekmeğin siyaseti olmaz" mesajıyla paylaştı.

AYKIRI / HABER MERKEZİ

İBB'nin vatandaşların uygun fiyatlı ekmek alması için yaygınlaştırmayı amaçladığı Halk Ekmek büfeleriyle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

İstanbul'da birçok ilçeye Belediye Meclisi'nden çıkan karar sonrasında Halk Ekmek büfeleri konulmaya başlandı. Ancak büfelere hiç beklenmedik bir müdahale başlatıldı. AK Parti'nin kontrolünde olan bazı ilçe belediyelerde Halk Ekmek büfelerine müsaade edilmedi.

Büfelerin bulundukları yerlere zabıta ekiplerini gönderen AK Partili başkanlar, Halk Ekmek büfelerine müdahale etmeye başladı.

Olayların kontrolden çıkmaya başlaması ve büfelerin çalışamaz hale gelmesinden sonra İBB de karşı hamle olarak kendi zabıta ekiplerini büfelerin önüne göndermeye başladı.

Ne olduysa bundan sonra oldu. Karşılarında İBB'nin zabıta ekiplerini gören AK Partili belediyelerin zabıta ekipleri fiili saldırıya başladı.

MURAT ONGUN: "EKMEĞİN SİYASETİ OLMAZ"
İBB Sözcüsü Murat Ongun ise yaşananlara tepki göstererek o anların görüntülerini paylaştı. "Ekmeğin siyaseti olmaz" diyen Ongun'un paylaşımı şu şekilde:

ÇOĞUNLUĞUNU ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İŞLETİYOR
İBB, yeni açılan Halk Ekmek büfelerinin işletmeciliğini ise genellikle şehit aileleri ve gazilere veriyor. Geçtiğimiz günlerde AK Partili belediye tarafından engellenen bir Halk Ekmek büfesinin 15 Temmuz gazisi tarafından işletildiği ortaya çıkmıştı. Yaşananlara tepki gösteren 15 Temmuz gazisi, üzüntüden konuşamamıştı.

AK PARTİLİLER BİLE TEPKİLİ
Halk Ekmek büfelerinin engellenmesi AK Parti'ye oy veren vatandaşların da tepkisini çekti.

Üsküdar'da yapılan engelleme girişimine tepki gösteren bir vatandaş "Yeter artık biz istemez miyiz fırınlardan sıcak ekmek almayı, insanları canından bezdirdiniz, yetmedi şimdi de ekmeğimizle oynuyorsunuz. Yeter!” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNE OTURDU
Halk Ekmek büfelerinin zorla kaldırılma girişimi sosyal medyada da büyük tepki çekti. Binlerce kullanıcının paylaştığı tepki mesajları sonrasında "Halk Ekmek" Twitter Türkiye gündeminin en çok konuşulanları arasına girdi.

halk ekmek halk ekmek büfeleri murat ongun ibb ekrem imamoğlu