İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan zam tepkisi: Tek amaçları İBB ve İETT'yi batırmak

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşıma yüzde 50 zam talebinin UKOME tarafından reddedilmesine İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan tepki geldi. Ongun, "Tek amaçları İBB ve İETT'yi batırmak" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, toplu ulaşıma yüzde 50 zam talebinin UKOME tarafından reddedilmesine tepki gösterdi.

"AMAÇ İBB VE İETT'Yİ BATIRMAK"
Ongun, "Akaryakıta tarihte görülmemiş zam yapıldı. İBB, 10 milyar TL sübvanse yapıyor ama toplu taşımada yolcu ücreti akaryakıtı bile karşılayamaz hale geldi. Türkiye’nin tüm büyükşehirlerindeki UKOME’lerden zam kararı çıktı. İstanbul’da ise engellendi. Tek amaç İBB ve İETT’yi batırmak" ifadelerini kullandı.

Ongun, "5 bin yeni taksi teklifi dahil İstanbulluların tüm talepleri UKOME’de Ulaştırma Bakanlığı’nın temsilcisi Serdar Yücel’in talimatıyla reddedilmekte. Amaç İBB’yi işlemez hale getirmek / batırmak. Bizi üzen asıl konu UKOME’de TSK ve Emniyet temsilcilerinin de bu zata tabi olması" dedi.

NE OLMUŞTU?
İstanbul'da toplu ulaşım araçlarına yüzde 50, servis araçlarına ise yüzde 40 zam teklifi UKOME toplantında reddedilmişti.

İstanbul'da toplu ulaşıma zam geldi mi? UKOME'de karar verildi

murat ongun ibb istanbul ukome ulaşım toplu taşıma zam