İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan canlı yayına damga vuran sözler: "AKP, bu durumda terörle mi bağlantılı"

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 'terör teftişi' başlatmasına ilişkin Hürriyet yazarı Nedim Şener'in canlı yayındaki sözleri üzerine İBB Sözcüsü Murat Ongun yayına bağlandı. Ongun'un açıklamaları yayına damga vurdu. İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne İçişleri Bakanlığı tarafından 'terör teftişi' başlatılmasına ilişkin tartışmalar sürüyor.

Hürriyet yazarı Nedim Şener, Haber Global'de katıldığı canlı yayında, İBB'de çalışan eski bir personelin mektubunu okuyarak, DİAYDER isimli dernek referansıyla İstanbul Personel Yönetim A.Ş.'ye (İSPER) 5 gasilhane personeli alındığını iddia etti. Canlı yayına telefonla bağlanan İBB Sözcüsü Murat Ongun ise Şener'in iddialarına yanıt verdi.

Terörle bağlantılı 557 kişi olduğu iddiaları hakkında konuşan Ongun, bu kişilerle ilgili terörist ifadesinin bir "tespit"e işaret ettiğini belirterek, "Tespit yapılmışsa gelirsiniz bu teröristleri alırsınız gözaltına, ifadeleri alınır mahkemeye çıkarılır. Bu mesele üzerinden İBB'ye oyun yapılmaya çalışıldı" dedi.

Ongun,  İBB'ye terör teftişinde gündeme gelen iddianemede adı geçen ve tutuklu olan İBB çalışanı Aydın Ayhan'ın ifadelerini okudu.

Ongun Nedim Şener'e, “İddianameden okuyorum; Şahıs, 'AK Parti Beylikdüzü ilçe teşkilatına aktif devam eden üyeliğim vardır.' diyor. Bu durumda AKP terör örgütü ile ilişkili mi şimdi? Onu mu demek istiyorsun?” diye seslendi.

Şener de Ongun'a "Adam araya AK Parti’yi sokuşturmuş sen de  bunun borazanlığını yapıyorsun" yanıtını verdi. 

murat ongun nedim şener akp terör teftişi terör ibb istanbul