İBB'nin ürettiği Deniz Taksi suya indirildi!

TAKİP ET

İBB tarafından üretilen deniz taksiler suya indirildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Deniz Taksi suya iniyor. Tasarımından üretimine kadar yerli ve milli deniz taksilerimizi İstanbullularla buluşturmaktan gurur duyuyoruz" açıklamasında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Haliç Tersanesi’nde ürettiği deniz taksiler suyla buluştu.
İBB'den yapılan açıklamada, "İBB Deniz Taksi suya iniyor. Tasarımından üretimine kadar yerli ve milli deniz taksilerimizi İstanbullularla buluşturmaktan gurur duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

MOBİL UYGULAMA İLE 98 İSKELEDE KULLANILACAK
Deniz taksileri kullanmak isteyenler mobil uygulama üzerinden çağrıda bulunacak. İlk etapta 98 iskeleden çağrı yapılabilecek. Daha sonra uygulama genişletilerek yolcuların istenilen yerden inip binmesine imkan sağlanacak. Altı ay sonra, paylaşımlı taksi dolmuş modeline geçilecek.

"TEMIZ, HIZLI, GÜVENİLİR VE KOLAY"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Temiz, hızlı, güvenilir ve kolay... İşte rengine sizin karar verdiğiniz, tamamen kendi tasarımımız ve üretimimiz olan Deniz Taksilerimiz. Haliç Tersanemizde ürettiğimiz 50 taksi 100'e yakın iskelede, İstanbul'a hizmet edecek" ifadelerini kullandı. "YENİDEN CANLANDIRDIK"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun da deniz taksilere ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Ongun, "Yeniden canlandırdığımız tersanede Deniz Taksileri ürettik, bugün denize indirdik." dedi.

ibb deniz taksi istanbul murat ongun ekrem imamoğlu