İBB'nin öğrenci yurt başvuru sonuçları açıklandı

TAKİP ET

İBB'ye bağlı öğrenci yurtları için geçtiğimiz hafta yapılan başvuruların sonuçları açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk kez üç ayrı noktada ruhsatlı yurt hizmeti verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait 3 kız yükseköğrenim öğrenci yurdu için yapılan başvuruların sonuçları açıklandı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, “İBB’nin ilk kez üniversite yurtları bu dönemde oldu. Kız öğrencilerimiz için hazırladığımız yurtların başvuru sonuçları açıklandı” ifadelerini kullandı.

3 YURT AÇILIYOR
İlk etapta Avcılar’da ve Beyoğlu’nda açılacak olan üç kız öğrenci yurdunda 650 yatak kapasitesi ile hizmet verilecek. Bu kapasitenin, eğitim takviminin ikici yarısında Gaziosmanpaşa’da açılması planlanan erkek yurduyla birlikte 1000 kişiye ulaşması bekleniyor.

İBB yurtlarının seçimi güvenli ortam ön planda tutularak yapıldı. Ulaşım ağına ve üniversitelere yakınlık mesafeleri dikkate alındı. Engelli bireylerin de unutulmadığı İBB yurtlarında, bazı odalar öğrencilerin ihtiyacı olan ekipman ve eşyalarla donatılarak erişilebilir hale getirildi.

ibb öğrenci yurdu yurt ekrem imamoğlu murat ongun üniversite