İBB'nin AKP döneminde 65 milyon Euroya aldığı metrobüsler çürümüş!

TAKİP ET

İBB, AKP döneminde 65 milyon Euro ödenerek satın alınan ve İstanbul'da kullanıma uygun olmadığı anlaşıldığı için garajlarda çürüyen metrobüslerin görüntülerini paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) AKP yönetiminde olduğu 2008 ve 2009 yılında uzmanların, “Bu araçlar İstanbul’un topografik yapısına uygun değil” demesine rağmen Hollanda’dan 65 milyon Euro ödenerek alınan ve yıllardır doğru düzgün kullanılamayan 50 metrobüs garajlarda çürüyor.

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda daha önce bilir kişi tarafından 30.5 milyon TL tazminat bedeli hesaplanan ve çürümekte olan metrobüslerin fotoğraflarını paylaştı.

İbrahim Özkan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Skandal! İETT Üzerinden AKP Dönemi soygunu! Zarar 600 milyon! 60 araç üreten Hollandalı şirket 50 adetini İBB ye satıyor ve sonra batıyor. Her şey ortada!"


KADİR TOPBAŞ BERAAT ETMİŞTİ
İBB’nin CHP’li üyesi Hakkı Sağlam, eski İBB Başkanı Kadir Topbaş hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçlamasıyla şikayetçi olmuştu.

Topbaş açılan davada 2014’te savunma yapmış, topu İETT’ye atmış ve ihaleyle ilgisi olmadığını savunmuştu. Mahkeme, Topbaş’ın beraatine karar vermişti.
 

metrobüs ibb istanbul akp kadir topbaş ibrahim özkan