İBB itfaiye tarihinde bir ilk: Kadın itfaiyeciler işe başlayacak!

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kadın personel sayısını arttırmaya devam ediyor. İBB, tarihinde bir ilki gerçekleştirerek İstanbul İtfaiyesi bünyesine 37 kadın itfaiye eri katacak. Kadın İtfaiyeciler 13 Eylül'de yapılacak törenle görev yerlerine dağıtılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarihinde bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Tüm kademelerinde kadın personel sayısını arttırmaya devam eden İBB, son olarak İstanbul İtfaiyesi bünyesine 37 kadın itfaiye eri katacak. İstanbul İtfaiyesi’nin ilk kadın erleri; yaklaşık 5 aylık eğitimlerinin ardından 13 Eylül’de yapılacak törenle görev yerlerine dağıtılacak

Göreve gelmesi ile birlikte İBB tarihindeki ilk kadın genel sekreter yardımcısını atayan Başkan Ekrem İmamoğlu, kadın yönetici ve çalışan sayısının artırılması konusunda hassas davranıyor. İBB İstanbul İtfaiyesi'nin ilk kadın erleri; yaklaşık 5 aylık eğitimlerinin ardından 13 Eylül'de yapılacak törenle görev yerlerine dağılmanın heyecanını yaşıyor.

EKREM İMAMOĞLU: KADIN ASKER DE VAR, PİLOT DA VAR. İTFAİYECİ DE OLUR
Geçtiğimiz yıl, kuruluşunun 306'ıncı yıl dönümünde İstanbul İtfaiyesi'nin kabul eden İmamoğlu, “Kadının da her görevi yapabilecek,  yetenekte ve kabiliyette olduğunu biliyoruz. İyi biliyorsunuz ki; kadın asker de var, pilot da var. ‘Ama itfaiyeci olmaz' diye bir şey yok. Bu talep varsa toplumdan, -ki olacağına inanıyorum- bu eşitlikçi anlayışımızın, bu teşkilata da yansımasını istiyoruz. Elbette birtakım fiziksel yatırımlar, ihtiyaçlar gerekebilir teşkilatımızın belli noktalarında. Bu gerekeni de yaparız, yapacağız” diye konuşmuştu.

İTFAİYE ERLİĞİNE ADIM ADIM…
Kadın itfaiye eri alımı için ilk adım Şubat 2021'de atıldı. Toplamda, 250 kişilik itfaiye eri alımında kadın adaylar için 50 kişilik kontenjan ayrıldı. e-Devlet üzerinden bin 179 kadın aday başvurdu. Yazılı ve uygulamalı sınav sonrası yapılan başarı sıralamasına göre ise 38 kadın aday atanmaya hak kazandı (1 kişi devam etmedi). Kadın İtfaiye erleri “Temel İtfaiye Er Eğitimi” kapsamında yaklaşık 560 saatlik eğitim aldı.

ibb kadın kadın itfaiyeci ekrem imamoğlu istanbul itfaiye