İBB'den taksiler için yeni karar!

TAKİP ET

İBB, yeni taksi projesinin UKOME'de 8 kez reddedilmesinin ardından İstanbul'daki taksi problemi için harekete geçti. İlk etapta 15 bin takside i-taksi uygulamasına geçilip tümüne iç ve dış kamera takılacak, yolcu ve sürücü problemleri denetlenecek.

İstanbul'da taksi problemi gündemdeki yerini korurken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, konuyla ilgili kolları sıvadı. UKOME'ye getirdiği 1000 yeni taksi projesi 8 kez reddedilen İBB, sorunun çözümünü i-taksi uygulamasını geliştirmekte buldu. İBB, 15 Temmuz Şehitler Otogarı’nda kurulan Taksi Yönetim Merkezi’nin faaliyete geçirilmesine karar verdi.

ANLIK TAKİP YAPILACAK
Hürriye'ten Fatma Aksu'nun haberine göre; uygulama sayesinde tüm taksilere kamera entegre edilip bir şikayet olduğunda anlık takip ya da kayıtlar incelenecek. i-taksi uygulamasıyla birlikte taksilerin nerede olduğu, boş veya dolu olup olmadığı gibi bilgiler takip edilebilecek.

TÜM TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA ENTEGRE EDİLECEK
İlk etapta 15 bin taksi ve 7 bin minibüste başlayacak uygulamanın daha sonra tüm toplu taşıma araçlarına entegre edileceği aktarıldı.

İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, İBB Meclisi’nde yeni taksi yönetim uygulamalarına da izin verildiğini belirterek, “Bu meclis kararıyla, isteyen şirket ve firmaların taksi yönetim uygulaması ve yönetmesine, İBB’nin taksi yönetim sistemine entegre olmaları şartıyla izin verilmiş oldu. Yani belediyeden lisans almak koşuluyla farklı şirketler, farklı uygulamaları kullanabilecek. Taksiciler de istedikleri uygulamayla çalışabilecek. İBB’nin sistemine entegre olan tüm taksiler izlenebilecek” diye konuştu.

ibb taksi istanbul