Hürriyet gazetesi bildiriye imza atan amiral ailelerini hedef göstermeye başladı

TAKİP ET

Erdoğan'ın, "Bu işin merkezinde CHP var, yakında medyada göreceksiniz" sözlerinden sonra Hürriyet gazetesinde, bildiriye imza atan generallerin aileleri isim isim hedef gösterilmeye başlandı.

AYKIRI / HABER MERKEZİ
Emekli amirallerin imzaladığı bildiriyle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Birçok amiral emniyette gözaltında tutulmaya devam edilirken, iktidara yakın medya organlarından tartışmalı bir hamle geldi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın "Bu işin merkezinde CHP var, yakında medyada göreceksiniz" ifadelerinden sonra amirallerin aileleri isim isim hedef gösterilmeye başladı.

Erdoğan'dan amiral bildirisi açıklaması: Bu işin merkezinde CHP var

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi, yaptığı bir haberle bildiriye imza atan amirallerin eş, çocuk ve kardeşlerini isim ve soyisimleriyle haberleştirdi.

Gazetenin internet sayfasında yayınlanan haberde 'Darbe bildirisini imzalayan emekli amirallerden 4'ü CHP üyesi çıktı' başlığı kullanıldı.

Soylu'dan bildiri açıklaması: O gece sabaha kadar uyumadık, irtibatlarını ortaya çıkardık

"GAZETECİLİK TARİHİNİN EN UTANÇ VERİCİ METİNLERİNDEN BİRİ"
Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, twitter hesabından yaptığı paylaşımda Hürriyet'in haberini "Gazetecilik tarihinin en utanç verici metinlerinden biri" şeklinde yorumladı:




HÜRRİYET HABERİ DEĞİŞTİRDİ, TWEETİ SİLDİ

Çolak'ın paylaşımı sonrasında, Hürriyet'e tepkiler çığ gibi büyüdü.

Twitter'dan haberle ilgili paylaşımı silen Hürriyet, haber metninde de düzenlemeye gitti. Haberden amiral aileleri ile ilgili kısmın çıkarıldığı görüldü.

GAMZE TAŞÇIER DANIŞTAY HATIRLATMASI
CHP'li Gamze Taşçıer de, sosyal medya hesabından Hürriyet gazetesinin haberine tepki göstererek yıllar önce yapılan Danıştay saldırısı önceki AKİT manşetini hatırlattı. Manşette Danıştay üyeleri türbanı engellen kişilere olarak isim ve fotoğraflarıyla hedef gösterilmiş, bir süre sonra da "Gazetedeki haberden etkilendim" diyen Alparslan Aslan Danıştay'ı basarak üye Mustafa Yücel Özbilgin Danıştay katletmiş, dört Danıştay üyesini ise yaralamıştı. 


KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Hürriyet gazetesinin amirallerin ailelerini isim isim yazarak hedef göstermesini sert sözlerle eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, "Yandaş gazetelerin itibarı yok, bir parça itibarı olan Hürriyet gazetesi üzerinden CHP'ye saldırmaya başladılar. Yazık... Hürriyet, geçmişte gerçekten medyanın amiral gemisiydi, şimdi kuyrukta sandal bile değil!" ifadelerini kullandı.

hürriyet amiral haberi hürriyet amiral emekli amiral amiral aileleri