Hulusi Akar: Türkiye'de ve Suriye'de 9 milyon Suriyeli kardeşimizin hayatını kolaylaştırıyoruz, beraber yaşıyoruz

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz Türkiye'de ve Suriye'de 9 milyon Suriyeli kardeşimizin hayatını kolaylaştırıyoruz. Onlarla biz beraber yaşıyoruz, onlara destek sağlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündemde yer alan Tahıl Koridoru ve Suriye'ye olası harekata ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hulusi Akar, "Biz ürkiye'de ve Suriye'de 9 milyon Suriyeli kardeşimizin hayatını kolaylaştırıyoruz. Onlarla biz beraber yaşıyoruz, onlara destek sağlıyoruz" dedi.

Akar, "Bu sağlanan desteğin görülmesi, kıymetinin bilinmesi lazım. Bu yaptığımız çalışma sadece kendimiz için değil, bölgenin güvenliği hatta Avrupa'nın NATO'nun güvenliği bakımından çok değerli olduğunu herkesin görmesi lazım" diye konuştu.

Hulusi Akar, "Biz orada bölgeyi kontrol ettikten sonra 1.1 milyon Suriyeli kardeşimiz güvenli bir şekilde topraklarına döndü. Bizim orada yaptığımız göçü engellemek. Biz müttefiklerimizden destek bekledik maalesef beklediğimiz desteği görmedik göremiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Hulusi Akar Suriye Türkiye Suriyeli