Hulusi Akar'dan F-16 açıklaması: "Dostumuz ABD'den tedarik için çalışma başlatıldı"

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Akar, F-16 tedariki ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akar, "Dostumuz ABD'den tedarik ve modernize için teknik çalışma başlatıldı. Süreci takip ediyoruz" dedi. Ayrıca Akar, "Türkiye'nin güçlenmesi aynı zamanda NATO savunmasının güçlenmesi anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin ABD'den F-16 tedarikine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar, "Stratejik müttefikimiz, dostumuz ABD'den hem blok 70 Viper F16 tedariki hem de elimizdeki bazı uçakların modernize edilmesi için teknik çalışma başlatıldı. Süreci takip ediyoruz" dedi.

Akar, şu ifadeleri kullandı:
"84 milyon nüfusumuzu, 780 bin kilometrekare topraklarımızı ve bu çerçevedeki hak ve hukukumuzun korunması bizim vazifemiz. Bunu nasıl yapacağız? Ordumuzla yapacağız. Ordu ne demek? Personel ve donanım demek. Bunu yerine getirmeye çalışıyoruz. Yani ordumuzu en iyi şekilde teçhiz etmeye çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde savunma sanayiinde yerlilik oranı yüzde 80'lere yaklaştı. Birçok ihtiyacımızı yerli olarak karşılayabilecek durumdayız. Bunun dışında karşılamamız gereken ihtiyaçlarımız da var. Bu manada elimizdeki F16'ların yenilenmesi lazım. Stratejik müttefikimiz, dostumuz ABD'den hem blok 70 Viper F16 tedariki hem de elimizdeki bazı uçakların modernize edilmesi için teknik çalışma başlatıldı. Süreci takip ediyoruz. Türkiye'nin, TSK'nın güçlenmesi aynı zamanda NATO savunmasının güçlenmesi anlamına geliyor."

hulusi akar f-16 abd dostumuz abd savunma bakanı nato