Hulusi Akar'dan 'Afganistan'dan tahliye' açıklaması!

TAKİP ET

Türk askerinin Afganistan'dan tahliyesine başlanmasının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahliyelere ilişkin açıklama yaptı. Ayrıca Türk askerini taşıyan ilk uçağın bugün saat 11.45'te Ankara'ya ineceği belirtildi.

Terör örgütü Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından bölgede bulunan Türk askerinin durumu merak konusuydu. Dün akşam saatlerinde Türk askerinin tahliyesine başlandığı belirtildi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise tahliyelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar, Türk askerinin Afganistan'daki görevini başarıyla yerine getirdiğini belirtti. Akar, "Havaalanında olağandışı yoğunluğa ve şartlara rağmen önemli bir aksaklık olmadan TSK personeli planın aksaksız uygulanması için her türlü gayreti göstermektedir" dedi.

Hulusi Akar, "Faaliyetlerimize sağladıkları destekten dolayı dost ve kardeş Pakistan ve Tacikistan ile bölgede beraber çalıştığımız müttefiklerimize teşekkür ediyoruz. Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlarla koordineli olarak, faaliyetlerimiz mevcut tahliye planlarımız çerçevesinde devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

İLK UÇAK ANKARA'YA İNECEK
Türk Hava Yolları (THY) Afganistan’dan gelen askerleri taşıyan uçağın 345 yolcu ile saat 11.45’te Ankara Esenboğa Havalimanı’na ineceğini duyurdu.

tahliye türk askeri kabil afganistan ankara hulusi akar