Hulusi Akar, "Atatürkçülüğümüzü sorgulamak kimsenin haddi değil" dedi, 2017'deki o ziyaret akıllara geldi

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ayasofya'da Atatürk'e hakaret edilmesiyle başlayan tartışmalar hakkında konuştu. Akar, 'Bakanından komutanlarına, tüm personelinin Atatürkçülüğünü sorgulamak da kimsenin haddi değildir" dedi. Hulusi Akar'ın açıklamalarının ardından yıllar önce Atatürk düşmanlığıyla bilinen yazar Nuri Pakdil'i evinde ziyaret etmesi akıllara geldi.

Ayasofya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e "Zalim ve kafir" denilmesinin ardından başlayan tartışmalar devam ederken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da 'Atatürkçülük' tartışmaları hakkında konuştu.  

"ATATÜRKÇÜLÜĞÜMÜZÜ SORGULAMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR"
"Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Atatürkçü düşünce sistemi çerçevesinde kurulduğunu, şekillendiğini ve ona göre hareket ettiğini görmemek körlüktür" diyen Hulusi Akar, "Bunun sorgulanması abestir. Bakanından komutanlarına, tüm personelinin Atatürkçülüğünü sorgulamak da kimsenin haddi değildir" ifadelerini kullandı.

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'ye konuşan Akar, şöyle konuştu;
"Türk Silahlı Kuvvetleri, binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki değerleriyle, aklın ve bilimin ışığında, anayasa çerçevesinde, yasalar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda, sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında, milletinin emrinde, görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Atatürkçülük kimsenin tekelinde, kimsenin zimmetinde değildir."

ATATÜRK DÜŞMANI YAZARI ZİYARET ETMİŞTİ
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, 2017 yılında yazar Nuri Pakdil'i Ankara'daki evinde ziyaret etmişlerdi. 

Cumhuriyet ve Atatürk karşıtlığıyla tanınan Pakdil son olarak Necip Fazıl Ödülleri töreninde “Ne mutlu müslümanım diyene” sloganı ile gündeme gelmişti. Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Pakdil'in bu konuşmasını ayakta dinlemiş ve alkışlamıştı. Pakdil, “Atatürk'e karşı mısınız” sorusuna da “Ben Firavun karşıtıyım, beni okuyanlar kimi kastettiğimi bilir” yanıtı vermişti.

hulusi akar atatürkçülük nuri pakdil atatürk ayasofya milli savunma tsk asker ordu