HÜDA Par'ın kapatılması için Yargıtay'a başvuru

TAKİP ET

Büro-İş Sendikası, seçime AKP listelerinden giren HÜDA Par'a kapatılma davası açılması istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Büro-İş Sendikası, 14 Mayıs'taki seçimlere AKP listelerinden giren HÜDA Par hakkında kapatılma davası açılması talebiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Sendikanın sunduğu dilekçede, HÜDA Par'ın anayasanın ve Siyasi Partiler Yasası'nın çeşitli maddelerine aykırı eylemlerde bulunduğu belirtilerek partinin tamamen kapatılması talep edildi.

Cumhuriyet'in haberine göre dilekçede, Hizbullah'ın tarihine ve kanlı eylemlerine atıf yapılarak, HÜDA Par'ın birçok yöneticisinin Hizbullah ile ilişkileri ve yargılanmaları da vurgulandı. Ayrıca dönemin Diyarbakır Emniyet Genel Müdürü Gaffar Okkan ile Konca Kuriş cinayetlerine de dikkat çekildi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Hizbullah bana göre bir terör örgütü değil" ve "Türk bayrağı bana problemli geliyor" gibi açıklamaları da dilekçede yer aldı.

Büro-İş Sendikası, HÜDA PAR'ın anayasanın 1, 2, 3, 6, 11, 41, 42, 68, 69, 174, 176. maddeleri ile Siyasi Partiler Yasası'na aykırı eylemlerde bulunduğu belirtilerek temelli kapatılması istendi.

HÜDA Par Yargıtay