Hollandalı hakem, Cristiano Ronaldo'dan özür diledi

TAKİP ET

Portekiz Teknik Direktörü Fernado Santos, 2-2 biten Sırbistan maçında Cristiano Ronaldo'nun attığı golü vermeyen hakemin maçın ardından soyunma odasına gelip özür dilediğini söyledi.

2022 Dünya Kupası Elemeleri ikinci maçlarında Portekiz, deplasmanda karşı karşıya geldiği Sırbistan ile 2-2 berabere kaldı. Ancak maça Cristiano Ronaldo'nun golünün hakem tarafından verilmemesi damga vurmuştu. Sırp defans oyuncusu Stefan Mitrovic'in içeriden çıkardığı top sonrası gol kararı gelmeyince Ronaldo çılgına dönmüş ve kaptanlık bandını yere fırlatarak doğrudan soyunma odasına gitmişti.

Yaşanan bu olayın ardından sıcak bir gelişme yaşandı. Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos, VAR sisteminin uygulanmadığı elemeler sonrası hakemin Portekiz cephesinden özür dilediğini söyledi.

Fernando Santos yaptığı açıklamada, "Hakem özür diledi. Ona büyük saygı duyuyorum" derken, FIFA'ya yönelik bir eleştiri yaptı. Santos, "Bu tür bir organizasyonda gol çizgisi teknolojisi ve video hakemi olmaması kabul edilemez. Top neredeyse yarım metre içeriden çevrildi" diye konuştu.

portekiz hakem gol ronaldo sırbistan futbol spor