Hollanda'da çiftçiler ayaklandı, marketlerde raflar boş kaldı

TAKİP ET

Hollanda'da hükümetin tarım ve çevre politikaları nedeniyle çiftçiler ayaklandı. Traktörleriyle yolları kapatan çiftçilerin gösterileri sebebiyle market rafları boş kaldı. Hollanda polisi, çiftçilerin üzerine ateş açtı.

Hollanda hükümeti, Davos’taki İklim Zirvesi’nde görüşülen nitrojen ve azot salınımını azaltmak için, inek çiftliklerini kapatma ve inekleri telef etme kararı aldı.

Hollanda'nın inek bazlı hayvansal ürünlerini yüzde 50 azaltacak olmasıyla birlikte 15 binden fazla çiftçi işsiz kalacak. Ülkedeki çiftçiler ise hükümetin kararına karşı ayaklandı.

Parlamento’nun önüne inek getiren çiftçiler, daha sonra yolları ve gıda dağıtım merkezlerini ablukaya aldı. Araç giriş-çıkışı yapılamayan haller sebebiyle süpermarket rafları boş kaldı.

Hollandalı çiftçiler, “Doğayı kirletmiyoruz. Biz atık değil, gıda üretiyoruz. Zenginler doğaya bizden çok zarar veriyor. Biz olmazsak yiyecek de olmaz, raflar boş kalır” dedi ve protestolarını büyüttü.

POLİS, ÇİFTÇİLERİN ÜZERİNE ATEŞ AÇTI

Traktörlerle otoyolları kapatan Hollandalı çiftçiler, polis şiddetine maruz kaldı. Göz yaşartıcı gaz, cop ve plastik merminin haricinde Hollanda polisi, çiftçilerin üzerine gerçek mermiyle ateş açtı.

Hollanda çiftçi çiftçiler market