Hindistan'da yakılamayan cenazeler Ganj Nehri'ne atılıyor!

TAKİP ET

Koronavirüs pandemisinde rekor vaka ve ölü sayılarıyla dehşet yaşanan Hindistan'ın yoksul kuzeyinde köylülerin odun alamadıkları için ölülerini nehre attığı belirtildi. Haberlere yüzlerce olduğu yansıyan çok sayıda cesedi Ganj Nehri'nden toplamak için yerel yetkililer iki eyalet sınırına ağ yerleştirdi.

Koronavirüs pandemisinde en fazla günlük vaka ve ölüm kaydedilen ülke haline gelen Hindistan'da, hastanelerdeki yatak ve oksijen kıtlığından hastaların öldüğü, krematoryumlar yetişemediğinden bulunan her açık alanda ölülerin yakıldığı, odunlar tükendiğinden onlarca cansız bedenin Ganj Nehri'nde yüzdüğü kıyametvari manzaralar yaşanıyor.

Kovid-19'dan bugüne kadarki en yüksek günlük can kaybı anlamına gelen son 24 saatte 4205 ölümle toplam ölü sayısı çeyrek milyonu ve son 24 saatte 348 bin 421 yeni vakayla toplam vaka sayısı 23 milyonu geçerken, her şey bunun buzdağının görünen yüzü olduğuna işaret ediyor. Hindistan'ın 1.4 milyarlık nüfusunun 3'te 2'si doğru düzgün hastane bile bulunmayan kırsalda yaşıyor.

Uzmanlara göre gerçek sayılar bunun 5-10 katı olabilir.

DEVRİYELER  NEHİRDEN CENAZE TOPLUYOR
Bihar Eyaleti Su Kaynakları Bakanı Sanjay Kumar, Twitter hesabından, nehrin daha yukarısındaki Uttar Pradeş ile eyalet sınırına bir ağ yerlştirdiklerini ve devriyeleri de artırdıklarını duyurdu.

Eyalet hükümetinin 'hem trajediden hem de Ganj'ın gördüğü zarardan ötürü acı çektiğini' dile getiren Kumar, kutsal nehirden topladıkları cesetlere yapılan otopsilerden 4-5 gün önce öldükleri sonucunun çıktığını aktardı.


Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Hindistan'da yayılan koronavirüs varyantı B.1.617'nin şimdiye dek 44 ülkede tespit edildiğini açıkladı.
 

hindistan ganj nehri