Hiçbir şey yapmadan günde 210 dolar kazanıyor!

TAKİP ET

Tokyo'da yaşıyan 38 yaşındaki Shoji Morimoto, sadece insanların yanında vakit geçirerek yüklü miktarda para kazanıyor. Müşterilerine eşlik eden Morimoto'nun günlük kazancı 70-210 dolar arasında değişiyor.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yaşayan Shoji Morimoto'nun geçimini sağlamak için hayata geçirdiği yöntem şaşkınlık yarattı.

38 yaşındaki genç adam adeta hiçbir şey yapmadan para kazanıyor.

NTV’de yer alan habere göre; ‘Hiçbir şey adam’ olarak da bilinen Morimoto, canı sıkılan veya yalnız kalmak istemeyenler tarafından tutuluyor.

Müşterilerine gittiği yerlerde eşlik ederek yanlarında duran ve onlarla zaman geçiren Morimoto, yaptığı işle ilgili “Müşterilerimle birlikte yiyip içiyorum ve onların sorularına basit cevaplar veriyorum. Eşya taşıma gibi fiziksel aktivite gerektiren işleri kesinlikle yapmıyorum.” diye konuştu.


EKSİK YANI GEÇİM KAYNAĞI OLDU

Geçmişte yayıncılık sektöründe çalışırken eski patronu tarafından hiçbir iş yapmadığı için eleştirildiğini söyleyen Morimoto, bu yüzden kendisine yeni bir iş kolu oluşturmaya karar verdiğini anlattı: Birçok insan bana hiçbir şey yapmadığımı söyledi ve bu konuda kendimi hep yetersiz hissettim. Daha sonra hiçbir şey yapmayan bu yanımı meslek edinmeye karar verdim.


SEANS BAŞI 70 DOLAR

2018 yılından beri bu işi sosyal medya üzerinden yaparak fenomen olan Mormoto, günde ortalama 3 müşteri tarafından ‘hiçbir şey yapmamak’ için tutulduğunu belirtti. Seans başına 70 dolar yani yaklaşık 1300 Türk Lirası alan Morimoto’nun yemek, kahve ve yol gibi ek ücretleri de müşteri tarafından karşılanıyor.

 

japonya tokyo hiçbir şey yapmayan adam