Heritage İstanbul Fuarı Kasım'da düzenlenecek

TAKİP ET

18 martta düzenlenmesi planlanan" Herıtage İstanbul Restorasyon Arkeoloji Müzecilik Teknolojiler Fuarı ve Konferansı"nın Corona virüsü sebebiyle 18-20 Kasım tarihlerinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılması kararlaştırıldı.

 Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle 5'incisi düzenlenen etkinlik, sektör temsilcilerini bir araya getirecek.  
 
 
 Müzecilik ,Arkeoloji ve Restorasyon alanında tüm gelişmeleri ve yenilikleri ilgililere aktarmayı planlayan  "Herıtage İstanbul Restorasyon Arkeoloji Müzecilik Teknolojiler Fuarı ve Konferansı" nın  Kovid-19 nedeniyle 18-20 Kasım tarihlerinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenleneceği belirtildi.
 Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle 5'incisi düzenlenecek olan etkinlikte ayrıca pek çok sektör temsilcisi de bir araya gelecek.  
 
Kültür Bakanlığı Anıtlar ve Rölöve Müdürü Olcay Aydemir'in konuyla ilgili verdiği bilgiye göre 18 martta düzenlenmesi kararlaştırılarak kamuoyuna açıklanan " Herıtage İstanbul Restorasyon Arkeoloji Müzecilik Teknolojiler Fuarı ve Konferansı" nın tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan Kovid-19  nedeniyle 18-20 Kasım tarihlerinde düzenlenmesinde karar kıldıklarını belirtti.
 
Aydemir, söz konusu tarihlerde düzenlenecek olan fuarda uygulamalı standların kurulacağını,bununla yediden yetmişse herkesin restorasyon adına bazı deneyimleri yaşayıp hissetmelerini planladıklarını belirtti.
 
Heritage İstanbul Danışmanı Nezih Başgelen ise Türkiye'nin son yüzyılda kültür mirası alanında ezber bozduğu vurgusunu yaptı.
Kültür ve Turizm Bakanlığının birçok kapsamlı müze açarak kültür mirası alanında büyük katkılar sağladığına dikkati çeken Başgelen, defineci ve tarihi eser kaçakçılarının kazı yaparak eserlere ciddi tahribatlar verdiğini ve bu konunun fuarda irdeleneceğini aktardı.
Başgelen, etkinlikleriyle herkesin dikkatini çekecek fuarın olumlu olumsuz bütün gelişmelerin ortasında önemli bir katalizör olacağı yorumunu yaptı.
Heritage Fuarının  çok önemseyip ciddi emek sarf eden ve  kısa süre önce hayatını kaybeden Yüksek mimar Cengiz Bektaş da fuara ilişkin olarak aktardığı düşüncelerinde  Türkiye'deki kültürel mirasın, tahrip edilerek son yüzyıllarda Batı'ya götürüldüğü değerlendirmesini yapmış, bu tür konuların  bu fuar kapsamında tartışmaya açılacağı bilgisini vermişti.
 
Etkinlikte, "Somut Olmayan Kültürel Miras" temasıyla sözlü geleneklerden, gösteri sanatlarından, toplumsal uygulamalardan, ritüellerden, el sanatları geleneğinden farklı örnekler sunulacak. 
 

pandemi veba koronavirüs salgın